Σε απολογία από την αρμόδια επιτροπή της Euroleague κλήθηκε ο Ρικ Πιτίνο, με αφορμή δήλωσή του για τον Κιθ Λάνγκφροντ και τα μαρκαρίσματα στα τελευταία λεπτά της πρώτης αναμέτρησης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την Ρεάλ Μαδρίτης. Με βάση το ρεπορτάζ του SDNA, o Αμερικανός τεχνικός πρέπει να λογοδοτήσει για ενδεχόμενη παραβίαση των κανονισμών της διοργάνωσης για την ακόλουθη ατάκα: «Πιστεύω πως σε όλα τα πικ εν ρολ, είχαν τα χέρια τους πάνω στον Κιθ (σ.σ. Λάνγκφορντ), αλλά δεν πήραμε τα σφυρίγματα. Αυτό είναι κομμάτι του παιχνιδιού..»

Ο Πιτίνο έχει χρονική προθεσμία 72 ωρών για να παρουσιαστεί ενώπιον της επιτροπής και να παρουσιάσει τα επιχειρήματα προς υπεράσπισή του.

Φυσικά, το οξύμωρο της όλης υπόθεσης έχει να κάνει με το χρονικό σημείο της κλήσης αυτής, λίγες ώρες πριν το Game 2 της σειράς. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να καλείται σε απολογία ο Πιτίνο για μία δήλωση που μόνο επιθετική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, την ώρα που και ο ίδιος ο Hall of Famer σε χθεσινή (18/4) τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι άπαντες πρέπει να αποφύγουν οποιαδήποτε αναφορά σε διαιτητική απόφαση.

«Δεν θέλω να μιλάω δημόσια για τους διαιτητές. Είπα στους παίκτες μου ότι έγινε φάουλ και διαμαρτύρονταν στους διαιτητές, αντί να γυρίσουν πίσω στην άμυνα. Δεν μπορείς να αλλάξεις τις αποφάσεις των διαιτητών Προσπαθώ να μην δίνω σημασία στους διαιτητές. Έχουμε μια δουλειά να κάνουμε. Δεν ανησυχούμε εμείς για τους διαιτητές» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω