Κάνοντας ρεκόρ στη φετινή Ευρωλίγκα με τους 65 πόντους που είχε στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έδειξε πως ακόμα έχει... σφυγμό και θα κάνει τα πάντα για να πλησιάσει στις θέσεις των play off. Οι "πράσινοι", παρόλο που έδειξαν ορισμένες "αυτοκτονικές" τάσεις, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 94-85, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Τόμας, Κιλπάτρικ, Καλάθη και Παπαπέτρου!

Ο Αμερικανός άσος ολοκλήρωσε με 25 πόντους (10/14 διπ.) και έκανε ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα του Τριφυλλιού. Από την άλλη ο Κιλπάτρικ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17π. Ένα ακόνα double -  double για τον ηγέτη του Τριφυλλιού (13π.- 11 ασίστ), ενώ από "Πάπι" τελείωσε την αναμέτρηση με 12π. Διψήφιος και ο Λάνγκφορντ με 10π.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Κιλπάτρικ, Παπαπέτρου, Τόμας και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με την Χίμκι και οι “πράσινοι” μπήκαν δυνατά και στο 6’ ήταν μπροστά με 6-2, έχοντας τον Τόμας σε εξαιρετική μέρα, καθώς ήταν… αλάνθαστος (3/3 διπ.).

Οι παίκτες του Τριφυλλιού έκαναν “πλάκα” στο ζωγραφιστό. Στο 4’ και κατάφεραν από νωρίς να πάρουν διψήφια διαφορά (14-4), έχοντας 7/9 διπ. και σε συνδυασμό με το συνεχές πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, είχε αναγκάσει τους Ρώσους σε 5 λάθη και επιθέσεις στη λήξη, που δεν είχαν στόχο.

Έτσι ο Ρικ Πιτίνο άλλαξε τα 2/5 της πεντάδας, βάζοντας τους Γκιστ και Λάνγκφο ρντ, θέλοντας να σκληρύνει ακόμα περισσότερο την άμυνα. Η διαφορά παρέμενε σε διψήφια ύψη (21-11) και έτσι στο 7’, έβαλε τη “δεύτερη” ομάδα (Λεκαβίτσιους, Μήτογλου και Αντετοκούνμπο) καθώς οι “βασικοί” είχαν κάνει τη δουλειά τους με τον ιδανικότερο τρόπο.

Μάλιστα οι “Λέκα” και Λάνγκφορντ με δύο σερί τρίποντα ανέβασαν το δείκτη του σκορ στους 13 (29-16) ένα λεπτό πριν από το τέλος του δεκαλέπτου και έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε από νωρίς να δημιουργήσει ένα μαξιλαράκι… ασφαλείας και έτσι έκλεισε την περίοδο με 33-21, καθώς κατάφερε να "χτυπήσει" με όλους τους τρόπους την άμυνα της Χίμκι.

Μάλιστα ο Λάνγκοφορντ, με την έναρξη της 2ης περιόδου, ανέβασε ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ (36-21), ενώ πολύ δουλειά έκανε και ο Μήτογλου, βοηθώντας σε άμυνα και επίθεση. Έτσι, μετά την απαραίτητη ξεκούραση, επανήλθε η αρχική πεντάδα, χωρίς να αλλάξει η συνοχή της ομάδας.

Έτσι στο 14’ η διαφορά παρέμενε στο +15 (40-25) και εάν η Χίμκι δεν είχε καλό ποσοστό στα τρίποντα (4/6) τότε το σκορ θα ήταν αρκετά πιο ψηλά. Από κει και μετά άρχισε τα… δικά του ο Κιλπάτρικ. Με προσωπικούς πόντους μέσα από το ζωγραφιστό “έγραψε” το 48-32 και έδειξε πως είχε… απελευθερωθεί.

Όμως ένα βλακώδες φάουλ του Πέιν επέτρεψε στους Ρώσους να μειώσουν στους 6 (51-45), τρέχοντας ένα επιμέρους 3-13, έχοντας 7/9 από τα 6.75 και σίγουρα αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα, μιας και τα περιφερειακά σουτ είχαν “πληγώσει” την πράσινη άμυνα.

Παρόλα αυτά οι Τόμας και Καλάθης ανέλαβαν δράση και σε συνδυασμό με τις 2/2 βολές του Γκιστ, το σκορ επανήλθε σε διψήφια επίπεδα (59-48) στο 18’, μιας και οι Κυπελλούχοι Ελλάδος έδειξαν άμεση αντίδραση μετά το μίνι “μπλακ άουτ”.

Έτσι ο Παναθηναϊκός, έχοντας τον Τόμας σε “άγρια” κατάσταση (22π.) έπαιξε αρκετά καλό μπάσκετ στο πρώτο μισό του αγώνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι μπροστά με +15 (65-50) και να βάζει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη.

Σε αντίθεση με το ημίχρονο, η 3η περίοδος άρχισε κάκιστα για τους “πράσινους”. Η Χίμκι με ένα 11-0 σερί μείωσε στους 3 (65-61) στο 23’, καθώς ήταν φανερό πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν μείνει στα… αποδυτήρια. Ήταν ενδεικτικό πως μέσα σε λίγα λεπτά έκανε 6 λάθη (σε σχέση με τα 2 στο πρώτο 20λεπτο) και έβαλε τους Ρώσους για τα καλά στο παιχνίδι.

Ο Κιλπάτρικ “έσπασε” το ρόδι και ήταν αυτό που ήταν συνεπής στην επίθεση. Με 5 σερί πόντους έκανε το 70-63 στο 26’, αλλά οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν συνεχώς δεύτερες επιθέσεις από τα επιθετικά ριμπάουντ (συνολικά 7) και σίγουρα αυτό το γεγονός οφειλόταν στις κάκιστες τοποθετήσεις στα block out.

Ήταν ενδεικτικό πως στα 7 λεπτά του 3ου δεκαλέπτου το επιμέρους σκορ ήταν 5-15, απόρροια της κάκιστης άμυνας και των πολλών χαμένων ριμπάουντ. Όμως όταν… ζόρισαν τα πράγματα ανέλαβαν δράση οι Παπαπέτρου και Καλάθης, οι οποίοι διαμόρφωσαν το 74-65, 2:40 πριν το τέλος της περιόδου και.

Μάλιστα το Τριφύλλι κατάφερε να πάρει 3 σερί επιθετικά ριμπάουντ και δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά οι βολές του Γκιστ επανέφεραν, μετά πολλών κόπων και βασάνων, το σκορ σε διψήφια νούμερα (76-65), τρέχοντας ένα σερί 6-2 και έτσι η 3η περίοδος έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται μεν με 78-67, αλλά επέτρεψε στη Χίμκι να επιστρέψει στο ματς μιας και οι “πράσινοι” σημείωσαν μόλις 13 πόντους.

Οι Ρώσοι, με ένα 4-0, έριξαν ξανά τη διαφορά στους 7 (78-71) στο 32’, καθώς ο Πέιν ήταν σε… άλλο γήπεδο και έκανε το έργο των παικτών των φιλοξενούμενων πολύ εύκολο. Έτσι ο Πιτίνο επανέφερε στο παρκέ τους Καλάθη, Τόμας και Γκιστ για να σφίξει την άμυνα στο ζωγραφιστό.

Έτσι ο ηγέτης του Τριφυλλιού με τρίποντο διαμόρφωσε το 83-71 στο 34’ και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Όμως για καλή του τύχη ο Παπαπέτρου κέρδισε φάουλ και… τεχνική ποινή από τη διαμαρτυρία του Κρόκερ, αλλά ο φόργουορντ των “πρασίνων” δεν το εκμεταλλεύτηκε καθώς είχε 0/2 βολές (εν αντιθέσει με τον Κιλπάτρικ που ευστόχησε στη βολή της ποινής) και το 86-77 παρέμεινε στο 36’.

Τουλάχιστον ο Κιλπάτρικ ήταν θετικός και έφτασε στους 15 πόντους, κάνοντας το 89-79, αλλά ήταν ενδεικτικό πως οι παίκτες του Πιτίνο δεν είχαν την ίδια σκληράδα, σε σχέση με το πρώτο μέρος, και αυτό τους κόστισε. Παρόλα αυτά, στο χρόνο που απέμενε, ο Παναθηναϊκός διαχειρήστηκε την κατάσταση και έτσι πήρε τη νίκη με 94-85 και έδειξε πως ακόμα έχει... σφυγμό!

Τα δεκάλεπτα: 33-21, 65-50, 78-67, 94-85

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω