Απίστευτο! Μας έλεγαν για θλάση και ο Λάνγκφορντ θα χάσει όλη τη σεζόν!

Στην αρχική του τοποθέτηση ο 66χρονος τεχνικός έριξε... βόμβα, αναφερόμενος στον τραυματισμό του Λάνγκφορντ, αφού ξεκαθάρισε πως: «Ο καλύτερός μας σκόρερ, ο Λάνγκφορντ, θα είναι πιθανότατα εκτός όλη τη σεζόν, ενώ ένας άλλος υπέστη ρήξη χιαστού». Από εκεί και πέρα, για άλλη μια φορά ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε στην έλλειψη πολλών σουτέρ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια των παικτών του, αποθέωσε τον Νικ Καλάθη και τόνισε:«Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο καθημερινά, ώστε όταν τελειώσει η σεζόν να πω στον ιδιοκτήτη και στο τζένεραλ μάνατζερ το τι πρέπει να κάνουν για να κατακτήσουν του χρόνου την Euroleague και το Triple Crown».

Συγκεκριμένα, αρχικά ο Πιτίνο δήλωσε: «Η πρώτη μου επίσκεψη στο Τελ Αβίβ ήταν απολαυστική, εκτός παιχνιδιού. Η πόλη είναι όμορφη, με ωραίες παραλίες. Το πλεονέκτημα έδρας μετράει πολύ. Είμαστε μια ομάδα που παίζει σκληρά. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Δίνουν ό,τι έχουν στις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Όμως, δεν μπορούμε να σουτάρουμε. Τα σουτ μας δημιουργούν προβλήματα. Κάποτε είχα μια μικρή ομάδα, με 6,5 παίκτες, αλλά με σουτέρ. Πάντα έλεγαν πως χρειάζεσαι 3,5 σκόρερ. Δεν τους έχουμε. Έχουμε και τραυματισμούς βέβαια. Ο καλύτερός μας σκόρερ, ο Λάνγκφορντ, θα είναι πιθανότατα εκτός όλη τη σεζόν, ενώ ένας άλλος υπέστη ρήξη χιαστού. Όταν αναλύεις το ματς, βλέπεις τη διαφορά στα τρίποντα, αν και τα υπόλοιπα στατιστικά ήταν κοντά. Είχαμε ελεύθερα σουτ και σουτάραμε air balls. Εκείνοι έβαλαν σουτ με παίκτες μας πάνω τους. Αυτό πρέπει να δουλέψουμε. Έχουμε αυτό που έχουμε, δεν έχουμε τον Κάρι και τον Ντουράντ και πρέπει να βελτιωθούμε στο σουτ». 

Για την Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Νομίζω πως έβαλε δύσκολα σουτ με λίγο χρόνο στο ρολόι. Πήρε σουτ με πίεση και τα έβαλε. Κάποιες φορές είναι θέμα τακτικής. Απόψε είχαν 34% στα τρίποντα, ενώ εμείς είχαμε 18%. Επίσης, ο ψηλός τους έκανε τη διαφορά, έκανε εξαιρετική δουλειά». 

Για τα deflections: «Αν έχεις 35 ανά ματς, είτε στο ΝΒΑ, είτε στο κολέγιο, κερδίζεις το 90% των αγώνων σου. Αυτές είναι οι κατηγορίες των deflections: κλεψίματα, τάπες, μπάλες 50-50. Η καλύτερή μου ομάδα στο Κεντάκι είχε 42 ανά ματς, οι καλές μου είχαν 35. Απόψε εμείς είχαμε 18. Είναι μια διαδικασία. Έχουμε ένα καλό γκρουπ παικτών, μου δίνουν ό,τι έχουν μέσα τους. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με εκτός έδρας ματς. Τώρα πάμε στο σπίτι μας. Είμαι ευχαριστημένος με το πόσο σκληρά δούλεψαν και με τη θέλησή τους για την νίκη». 

Για τα σουτ: «Έχουμε τους παίκτες που έχουμε. Θέλω να έρχονται νωρίς, να δουλεύουμε στο σουτ. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ δούλεψε να δουλέψει το σουτ του 2-3 ώρες κάθε μέρα. Βλέπετε τι κάνει τώρα στο ΝΒΑ. Οι παίκτες μας δεν έχουν κακή τεχνική, αλλά πρέπει να ξοδέψεις χρόνο για να σουτάρεις καλά».

Για την προσαρμογή του στην Ευρώπη: «Ήμουν προπονητής και στο Πουέρτο Ρίκο. Όλοι αναφέρονται στο θέμα της προσαρμογής. Δεν το θεωρώ τόσο μεγάλο. Όταν πηγαίνεις στο καλάθι και σε χτυπούν εδώ δεν το σφυρίζουν. Στο ΝΒΑ και στο κολέγιο είναι φάουλ. Πέραν αυτού, δεν υπάρχουν διαφορές. Υπάρχουν περισσότερα isolations στο ΝΒΑ. Αλλά, από την άλλη, οι Ουόριορς πασάρουν 12 φορές. Είναι μπάσκετ, δεν υπάρχουν αλλαγές. Είμαι εντυπωσιασμένος. Μου αρέσει να βλέπω και να μαθαίνω πράγματα εδώ. Όταν είσαι 66 και μαθαίνεις είναι διασκεδαστικό».

Για το πόσο πιέζει και πρεσάρει η ομάδα του: «Δεν είναι μια ομάδα που πρεσάρει. Δεν έχει την κατάσταση να πρεσάρει όπως θέλω. Αν είχα την προετοιμασία, ίσως πρεσάραμε λίγο καλύτερα. Δεν μπλοκάρουμε σουτ. Δεν έχουμε καλούς μπλοκέρ». 

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Ήξερα το πρόγραμμα όταν ανέλαβα. Ήξερα ότι θα είναι δύσκολα. Δεν είμαι ανόητος. Στόχος μου είναι να βοηθήσω κυρίως τους νεαρούς παίκτες της ομάδας να βελτιωθούν. Να γίνουν καλύτεροι στην άμυνα και να βελτιωθούμε στο σουτ. Βλέπω αλλαγές. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο καθημερινά, ώστε όταν τελειώσει η σεζόν να πω στον ιδιοκτήτη και στο τζένεραλ μάνατζερ το τι πρέπει να κάνουν για να κατακτήσουν του χρόνου την Euroleague και το Triple Crown. Πρέπει να ταιριάξεις όλα τα κομμάτια. Ίσως χρειάζεται λίγο διαφορετική δομή. Ο Καλάθης για παράδειγμα είναι εξαιρετικός στις ασίστ. Μπορεί να έχει 17 ασίστ σε κάθε ματς αν βελτιώσει το σουτ του. Για παράδειγμα σήμερα είχε 10. Σκεφτείτε αν διέθετε και καλύτερο σουτ. Είναι τρομερός πασέρ, ένας από τους καλύτερους που είδα ποτέ». 

Για το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια: «Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε σκληρά κάθε βράδυ. Μου αρέσει να κερδίζω πάντα. Όλα είναι πιθανά. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Όταν δουλεύεις σκληρά κάποιες φορές επιβραβεύεσαι. Άλλες φορές έχεις το ταξίδι και βελτιώνεσαι για τη συνέχεια». 

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω