Κόβει ετσιθελικά 200.000 ευρώ η Euroleague από τις ομάδες με συμβόλαιο!

Στην τελευταία συνάντηση των ιδιοκτητών των ομάδων της Euroleague, ο Τζόρντι Μπερτομέου είχε δεσμευτεί προς τα 11 μέλη του συνεταιρισμού που έχουν 10ετές συμβόλαιο με τη διοργάνωση, ότι τα έσοδα του 2019 θα είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα της προηγούμενης σεζόν.

Αυτή του η εξαγγελία, ωστόσο, διαψεύστηκε από τον ίδιο τον Εκτελεστικό Διευθυντή και τη Διοργανώτρια Αρχή της οποίας και ηγείται, αφού τα έσοδα του τρέχοντος έτους για τις ομάδες, όχι μόνο δεν θα είναι μεγαλύτερα αλλά θα παρουσιάσουν και έλλειμμα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αυτή ήταν και η ενημέρωση που είχαν από τον Τζόρντι Μπερτομέου οι ιδιοκτήτες των 11 δεσμευμένων με συμβόλαιο συλλόγων, οι οποίοι θα χάσουν από το τρέχον μπάτζετ τους το μπόνους συμμετοχής των 200.000 ευρώ που παίρνουν έκαστος ετησίως.

Το επίσης παράδοξο της «ετσιθελικής» απόφασης της Euroleague είναι πως αυτά τα χρήματα του μπόνους, όχι μόνο αφαιρούνται από τις 11 ομάδες, αλλά θα παραχωρηθούν στις υπόλοιπες πέντε της διοργάνωσης κι εδώ εγείρονται πολλαπλά εύλογα ερωτήματα. Μαζί και μία μεγάλη τρύπα που αφορά όχι μόνο την οικονομική διαχείριση της διοργανώτριας, αλλά και την αξιοπιστία της, η οποία για μία ακόμη φορά πλήττεται, δημιουργώντας ανισορροπία τόσο αναφορικά με τα funds της Αρχής όσο και με τη γενικότερη διαφάνειά της.

Ένα πρώτο ερώτημα που προκαλεί η πρωτοβουλία της Διοργανώτριας Αρχής αφορά το μεγάλο κενό που προκύπτει μετά την αλλαγή πλεύσης στην εκροή των μπόνους. Από τη στιγμή δηλαδή που τα 200.000 ευρώ σε 11 ομάδες, όπερ σημαίνει… 2.200.000 συνολικά, έγιναν 200.000 ευρώ σε 5 ομάδες (1.000.000), ευλόγως γεννάται το εξής ερώτημα: Πού πηγαίνει το υπόλοιπο 1.200.000;

Ακολούθως, προξενεί εντύπωση η πρόθεση της Euroleague να στερήσει τα μπόνους από τις 11 ομάδες με 10ετές συμβόλαιο και να τα δώσει σε 5 ομάδες, εκ των οποίων το πιθανότερο είναι ότι καμία δεν θα συμμετέχει στη διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

Ένα επίσης ερωτηματικό δίπλα στην απόφαση της διοργανώτριας προκύπτει από την κοινή «λογική» και πρακτική της Euroleague να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια ομάδων με διαφορετικό οικονομικό υπόβαθρο, άρα και διαφορετικό αντίκτυπο στην κάθε μια από το χαμένο μπόνους.

Όλα τα παραπάνω από μία διοργάνωση που έχει επιδείξει τρομερή σχολαστικότητα και ψάχνοντας ευρώ-ευρώ χορηγούν και ταμεία, επικαλούμενη διαρκώς το Financial Fair Play, η οποία ωστόσο αυτή τη στιγμή υποπίπτει σε ένα άνευ προηγουμένου και εξήγησης unfair σε βάρος των ομάδων που την απαρτίζουν.

Χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν, χωρίς εξήγηση, όχι μόνο δεν είναι συνεπής στις οικονομικές της εξαγγελίες και υποσχέσεις, αλλά αρπάζει ετσιθελικά 200.000 ευρώ από την κάθε ομάδα και ουδείς γνωρίζει αν αυτή η αντισυμβατική και μη συμβατή με τις αρχές που υποτίθεται ότι πρεσβεύει στα… χαρτιά και στα συμβόλαια ήταν απλά μία λανθασμένη απόφαση ή αποτελεί κομμάτι της φιλοσοφίας της.

Ό,τι κι αν ισχύει από τα παραπάνω, με την τελευταία της αυτόβουλη και αδικαιολόγητη απόφαση σίγουρα δεν συνιστά μία διοργάνωση που να σέβεται τα μέλη της και να δημιουργεί συνθήκες αξιοπιστίας προς αυτά.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω