Τι λες τώρα…

Όσοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν την απόλυση του Πασκουάλ ως την είδηση βόμβα της χθεσινής βραδιάς, δε θα μπορούσαν με τίποτα να φανταστούν αυτό που θα ακολουθούσε την αμέσως επόμενη ώρα. Ο Γιαννακόπουλος πήρε μία απόφαση που ταρακούνησε συθέμελα το ευρωπαϊκό μπάσκετ! Η πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο για τον πράσινο πάγκο είναι η μεγαλύτερη μεταγραφική βόμβα των τελευταίων ετών. Ενός προπονητή που έχει περίοπτη θέση Hall of fame και που αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα του κολεγιακού μπάσκετ στην Αμερική. Από πλευράς εντυπώσεων ο Δημήτρης κατάφερε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στην ομάδα και όλοι να μιλούν για αυτή την κίνηση . Τα πρωτοσέλιδα όμως δε δίνουν τίτλους. Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα πρέπει να περιμένουν οι πράσινοι οπαδοί από αυτή την αλλαγή στον πάγκο, αλλά και να προσπαθήσουμε να την ερμηνεύσουμε.

Καταρχήν η πρόσληψη του Πιτίνο με 6μηνο συμβόλαιο έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που οι πιο πολλοί λέγαμε από το καλοκαίρι. Ότι δηλαδή η φετινή ομάδα είναι ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ. Το καλοκαίρι του 2019 λήγουν όλα τα συμβόλαια των ξένων παικτών αλλά και του προπονητή. Το ίδιο ακριβώς θα γινόταν και με τον Πασκουάλ. Αυτό δείχνει ότι η διοίκηση περιμένει κάποιον νέο προπονητή να χτίσει την επόμενη ομάδα. Αν αυτός είναι ο Σάρας, ο Ιτούδης ή κάποιος άλλος κανείς δε το γνωρίζει. Τα πράγματα όμως προς αυτή την κατεύθυνση πάνε. Το κακό είναι ότι κάτι παρόμοιο περιμένουν και άλλες ομάδες με πολύ μεγαλύτερο πορτοφόλι από εσένα και τα καλοκαίρι θα γίνει μεγάλος πλειστηριασμός για τους πάγκους των ομάδων. Αυτά όμως αργούν ακόμα οπότε ας πάμε στα σημερινά νέα.

Από τον Πιτίνο ο Παναθηναϊκός περιμένει καταρχήν να ‘’πουλήσει’’ το βιογραφικό του στους παίκτες, Δηλαδή να κερδίσει με το κύρος του και την ιστορία που κουβαλάει τον σεβασμό όλων από την πρώτη μέρα. Από εκεί και πέρα στη ομάδα εκτός από τους 5 Αμερικανούς υπάρχουν και πολλοί Έλληνες που είναι Αμερικανοθρεμμένοι! Οι Μήτογλου, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Βουγιούκας, Αντετοκούνμπο και φυσικά ο Καλάθης έχουν περάσει όλοι από ΝΒΑ ή κολλέγια. Αυτό σημαίνει ότι θα μιλάνε την ίδια μπασκετική γλώσσα με τον νέο τους προπονητή. Μόνο ο Παππάς και ο Λέκα είναι αμιγώς Ευρωπαίοι. Αυτός ίσως να ήταν και ένας λόγος που οδήγησε τον Γιαννακόπουλο στη συγκεκριμένη επιλογή. Δηλαδή η εξέλιξη και το limit up στην απόδοση των συγκεκριμένων παικτών. Ο δεύτερος λόγος ίσως να ήταν ένα ανεκπλήρωτο απωθημένο…

Πριν από 2 χρόνια και μετά την αποπομπή Πεδουλάκη ο Δημήτρης είχε έρθει κοντά σε συμφωνία με του Ιγκόρ Κοκόσκωφ. Τότε όλοι οι ‘’παντογνώστες’’ του αθλήματος είχαν πέσει να τον φάνε. Πίσω από τα πληκτρολόγια των υπολογιστών έκαναν βαθυστόχαστες αναλύσεις ότι ο συγκεκριμένος είναι εντελώς ξένος προς το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα αποτύχει σίγουρα. Με τα πολλά ο πρόεδρος, που πάντα αφουγκράζεται την κοινή γνώμη, έκανε πίσω και κατέληξε στον Πασκουάλ. Χαμένος δε βγήκε σε καμιά περίπτωση αφού πήρε δύο σερί πρωταθλήματα αλλά υπήρξε συγκεκριμένο ταβάνι και δεν έγινε και το παραπάνω βήμα. Ο Κοκόσκωφ από την άλλη στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Σλοβενίας παρουσιάζοντας διαστημικό μπάσκετ. Κανείς δε γνωρίζει αν στον Παναθηναϊκό θα κατάφερνε και εκεί κάτι παρόμοιο. Ο Γιαννακόπουλος όμως μάλλον έχει μετανιώσει για εκείνη την απόφασή του.

Αυτή τη φορά δεν άκουσε κανέναν. Έκανε την κίνηση ματ και ο ‘’πολύς’’ Ρικ Πιτίνο θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας. Έστω και για έξι μήνες. Το ρίσκο ασφαλώς και είναι τεράστιο. Γιατί πρώτη φορά ο συγκεκριμένος θα περάσει τον Ατλαντικό για να κοουτσάρει ομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι διαφορετικό και κυριαρχεί πάντα η τακτική. Αυτό βέβαια γίνεται και στα κολέγια αλλά η πίεση εδώ είναι πολύ μεγαλύτερη. Γενικά θα χρειαστεί και ίδιος χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Χρόνος που όμως δεν υπάρχει γιατί ακολουθεί αγωνιστικός Γολγοθάς. Μεγάλη σημασία θα έχουν και τα άτομα που θα τον πλαισιώσουν και μακάρι μεταξύ αυτών να είναι και ο Βόβορας που έχει το σεβασμό όλων μέσα στην ομάδα και ίσως κάποια στιγμή να πρέπει να έρθει και σειρά του ως πρώτος προπονητής. Πάντως αν καθίσει δίπλα στον Πιτίνο θα είναι ένα πολύ καλό σχολείο.

Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί μπορεί να πλημυρίζουν το μυαλό αυτές τις στιγμές. Όμως η ομάδα ‘’φώναζε’’ από μακριά ότι χρειαζόταν αλλαγές. Δεν τράβαγε το πράγμα και αυτό το έβλεπε και ο πλέον αδαής. Η απόφαση μάλλον είχε παρθεί καιρό τώρα και ο Πασκουάλ ήταν υπό προθεσμία, Εξάλλου δεν πείθεις έναν προπονητή τέτοιου διαμετρήματος μέσα σε ένα απόγευμα. Αλλαγές θα υπάρξουν και στο ρόστερ. Η λογική λέει ότι θα ψάξουμε για φρέσκια πόδια στο NCAA με τις ευλογίες του νέου κόουτς. Τα νεότερα μέλη της ομάδας θα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να ‘’ρουφήξουν’’ κάθε γραμμάριο γνώσης από έναν μετρ του είδους, ειδικά στις μικρές ηλικίες. Ο Γιαννακόπουλος διάλεξε τον δύσκολο δρόμο αλλά κακά τα ψέματα αυτή τη στιγμή δεν υπήρχαν καλοί προπονητές διαθέσιμοι. Τον τελευταίο 1,5 μηνα έκλεισαν και οι τελευταίοι αξιόλογοι. Αυτοί ήταν οι Περάσοβιτς, Σφαιρόπουλος και Τρινκιέρι που θα μπορούσαν θεωρητικά να καθίσουν στον πράσινο πάγκο. Επιλογές τύπου Γκέρσον, Γιαννάκη η Μαρκόπουλου θα είχαν και αυτές πολλές ενστάσεις για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Οπότε σκας τη βόμβα Πιτίνο, τινάζεις τη χρυσόσκονη και περιμένεις τα αποτελέσματα! Αν θα έχει επιτυχία η κίνηση αυτή? Η απάντηση προς το Μάιο…

Υ.Γ. Διαβάζοντας το απόγευμα τα σχόλια κάτω από την μεγάλη είδηση, ώστε να πιάσουμε και λίγο τον σφυγμό του κόσμου, είδαμε πολλούς να ρωτούν ‘’ποιος είναι αυτός ρε παιδιά?’’. Όλοι αυτοί που δε γνωρίζουν τον Ρικ Πιτίνο καλύτερα ας ασχοληθούν με κανένα άλλο άθλημα.
Υ.Γ.2 Με τον Παναθηναϊκό του Δημήτρη δεν πλήττεις ποτέ!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω