Αν δεν είχε σε καλή μέρα τους Νίκο Παππά και Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα είχε πολύ δύσκολο βράδυ κόντρα στο Περιστέρι. Οι δυο τους πήραν από το... χεράκι τους "πράσινους" (20 πόντους έκαστως) και έδωσαν τη νίκη με 80-75 και κράτησαν το αήττητο στη Basket League και έχοντας έναν αγώνα λιγότερο. 

Πολύ καλός και ο Τόμας με 13 πόντους, και ο Λάνγκφορντ έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος του αγώνα σε κρίσιμο σημείο και τελείωσε το ματς με 12 πόντους, καθώς οι φιλοξενούμενοι πήγαν να "κλέψουν" το ματς.

Το Τριφύλλι έπαιζε χωρίς τριάρια (Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο και Λοτζέσκι) και ο Πασκουάλ έπαιξε σε όλο το ματς με χαμηλά σχήματα. Ντεμπούτο για τον Βαγγέλη Σακελλαρίου στο πρωτάθλημα, ενώ δεν έπαιξε λεπτό ο Καλαϊτζάκης.

Το ματς

Με τους Λεκαβίτσιους, Παππά, Τόμας, Μήτογλου και Λάσμε ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με το Περιστέρι και οι “πράσινοι” είχαν το προβάδισμα με 7-1 στο 2’ και ήθελε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να επιβάλλει το ρυθμό του.

Μάλιστα στα μισά του δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν με 9 (14-5) έχοντας πολυφωνία στην επίθεση, ενώ και στην άμυνα έκανε καλή δουλειά μιας και ανάγκασαν τους Περιστεριώτες σε 4 λάθη. Όμως ένα 5-0 των νεοφώτιστων μείωσαν το σκορ στους 5 (15-10) στο 6’, αλλά ο Παππάς απάντησε με τρίποντο.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη πάλευαν κάθε μπαλιά, όντας αρκετά αξιόμαχοι και έτσι στο 8’ μείωσαν σε 18-14, με τον Χάροου να κάνει ένα ακόμα καλό ματς. Έτσι ο Πασκουάλ άλλαξε τους γκαρντ του, βάζοντας τους Καλάθη και Λάνγκφορντ. Από την άλλη ο Λάσμε ήταν πολύ κακός, καθώς είχε χάσει όλες τις μονομαχίες σε άμυνα και επίθεση και αυτό οι φιλοξενούμενοι το είχαν εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Ήταν ενδεικτικό πως το Περιστέρι έτρεξε ένα επιμέρους 6-0 και ο Καταλανός τεχνικός έβαλε και τον Βαγγέλη Σακκελαρίου, ο οποίος έπαιξε ως… τριάρι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με τους “πράσινους” να προηγούνται με μικρή διαφορά (21-18), απόρροια της αστοχίας των τελευταίων λεπτών έχοντας 7/17 εντός πεδιάς (41%).

Με την έναρξη της β’ περιόδου ο Κάλαχαν με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσα (21-21) και το Περιστέρι έδειξε αρκετά ανταγωνιστικά στοιχεία. Ο Παπαγιάννη με floater με έδωσε ένα μικρό προβάδισμα με 25-23, αλλά οι Μπεντίν και Μουράτος έδωσε το προβάδισμα με 25-27 στο 13’.

Παρόλα αυτά ένα μικρό 5-0 του Τριφυλλιού (από τους Καλάθη και Λάνγκφορντ) ήταν ικανό να δώσει ξανά τα ηνία με 30-27, αλλά αυτό δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους, καθώς έπαιζε πολύ καλή άμυνα και έβαζε δύσκολα στους Πρωταθλητές Ελλάδος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Πασκουάλ να κάνει συνεχείς αλλαγές, βάζοντας εκ νέου στο ματς τους Παππά και Τόμας, καθώς ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές η έλλειψη σουτέρ στην πεντάδα. Ο Σκορδίλης με σχετική ευκολία έδωσε το προβάδισμα με 30- 31 στο 15’, με τους περισσότερους παίκτες του Παναθηναϊκού να είναι… εκτός γηπέδου!

Ήταν ενδεικτικό πως τα ποσοστά των γηπεδούχων ήταν κάκιστα (4/11 (36%) στα τρίποντα και 7/14 (50%) στα δίποντα) και ο μόνος που ήταν συνεπής ήταν ο Παππάς, ο οποίος έφτασε στους 10 πόντους με 2/3 τρίποντα και 2/2 δίποντα. Οι βολές του Βουγιούκα έβαλαν για λίγο μπροστά τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Χάρρου έκανε… πάρτι στην νωθρή άμυνα των γηπεδούχων και πέρασε μπροστά με 35-37 στο 18’.

Παρόλα αυτά ο Καλάθης έδειξε αυτό που μπορεί να κάνει (κλέψιμο και πάσα στον αιφνιδιασμό και διάβασμα της άμυνας) και με συμπαραστάτη τον Παππά έκανε το 41-37 στα 39.9’’ για το τέλος του ημιχρόνου και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πήρε προσωπικά την κατάσταση και με ατομική προσπάθεια έγραψε το 43-39, όπου ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Το Τριφύλλι ξεκίνησε την 3η περίοδο με τους Καλάθη, Παππά, Τόμας, Λάσμε και Γκιστ, καθώς ήθελε να βρει σκορ από τη ρακέτα. Παρόλα αυτά στο 23’ το προβάδισμα του Παναθηναϊκού ήταν μικρό (48-44), καθώς ο Παππάς ήταν ο μόνος σταθερός για τους γηπεδούχους.

Με δύο τρίποντα και 18 πόντους του Έλληνα γκαρντ, οι “πράσινοι” προσπαθούσαν να πάρουν μια διαφορά, αλλά η ομαδική άμυνα των γηπεδούχων ήταν κάτι παραπάνω από τραγική. Έτσι ο Χάροου έκανε… πάρτι στη ρακέτα, καθώς με δύο σερί έμμεσα τρίποντα μείωσε σε 51-50, με τους Πρωταθλητές Ελλάδος να είναι… άλλους και να σώζεται μόνο από δύο παίκτες (Καλάθη και Παππά).

Παρόλα αυτά τα τρίποντα των Τόμας και Καλάθη και το λέι απ του Γκιστ έκανε το 61-50 στο 27’, καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τρέξει ένα αναπάντητο 9-0 και να πάρει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά.

Μέσα σε 2 λεπτά οι “πράσινοι” κατάφεραν να βρουν τα σουτ και να βελτιώσουν την άμυνα και το 18-0 που έτρεξαν μέσα σε 3:30 λεπτά (51-50 στο 24’ 69-50 στο 27’38) βοήθησε στην ηρεμία του μυαλού των περισσοτέρων παικτών των γηπεδούχων.

Μετά από 5 λεπτά, το Περιστέρι βρήκε σκορ από τις βολές του Κάλαχαν στο 28’ και έτσι ο Πασκουάλ έβαλε τον Λεκαβίτσιους στο ματς, μιας και ο Καλάθης έκανε τη δουλειά του και έκανε ένα από τα καλά το παιχνίδια στη φετινή σεζόν.

Έτσι οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 6-0 και μείωσαν σε 69-56, όπου ήταν και το σκορ της περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει μέσα σε δύο λεπτά να κάνει ένα 19-0 σερί και να “ξεκλειδώνει” την επίθεση των γηπεδούχων.

Το Τριφύλλι προσπάθησε στην τελευταία περίοδο να παίξει άμυνα και να κρατήσει τη διψήφια διαφορά. Στο 33’ το σκορ ήταν 72-62, με τον Παναθηναϊκό είναι αρκετά άστοχος (μόλις ένα τρίποντο του Καλάθη) και επέτρεψε στο Περιστέρι να μειώσει το σκορ και να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Ήταν ενδεικτικό πως οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα επιμέρους 12-3 στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου και στα πρώτα λεπτά της 4ης, καθώς ο Εξάστερος χαλάρωσε σε επικίνδυνο βαθμό, καθώς στην άμυνα παρουσίασε πρόσωπο κάτω του μετρίου, ενώ και στην επίθεση είχε… σιγήσει.

Ο Λάνγκφορντ με σουτ από μέση απόσταση και 2 βολές έκανε το 76-64 στο 37’, αλλά το Περιστέρι, 2 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, μείωσε στους 6 (76-70) και έβαλε πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους. Όμως στο κρίσιμο σημείο ο Αμερικανός άσος με τρίποντο έδωσε μεγάλη “ανάσα” στους “πράσινους”, κάνοντας το 79-70.

Παρόλα αυτά ο Ντάνιελς έβαλε δύσκολα. Με προσωπικά καλάθια μείωσε σε 79-75 και είχε 22’’ για το τέλος του αγώνα και από κει και μετά το Περιστέρι έκανε συνεχόμενα φάουλ και έδωσε την ευκαιρία στον Λάνγκφορντ με μία βολή να κάνει το 80-75 και αυτό ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει για ένα ακόμα ματς το πρόβλημα στη ρακέτα, καθώς οι Λάσμε και Γκιστ ήταν μακράν οι χειρότεροι παίκτες των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-39, 69-56, 80-75

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω