Μπορεί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να πήρε την πρόκριση για τους "4" του Κυπέλλου στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα και να κέρδισε με 68-76, αλλά η εμφάνιση που έκανε προβλημάτισε αρκετά και σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (9/11) στην Euroleague.

Οι Καλάθης με 15π., Τόμας με 12π. και Λάσμε με 10 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για το Τριφύλλι, αλλά το κάκιστο ποσοστό σε τρίποντα (27.3 με 6/22), αλλά και τα νεκρά διαστήματα στην άμυνα σε αρκετά σημεία του αγώνα ήταν αρκετά. Από την άλλη οι Πατρινοί, έχοντας αρκετές απουσίες, έκαναν αρκετά καλό παιχνίδι και έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Πασκουάλ με τους Παρκς (14.), Τσαϊρέλη (13π.) και Μπράουν με 11 πόντους να είναι οι καλύτεροι για τους παίκτες του Προμηθέα.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι, Τόμας και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον Προμηθέα και στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 4-7 στο 3’ και έδειξαν να έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Όμως το Τριφύλλι είχε πρόβλημα στο τρίποντο (1/4), ενώ είχε πρόβλημα στην άμυνα μέσα στο ζωγραφιστό και οι Πατρινοί έφεραν το ματς στα ίσα (12-12) στο 5’, τρέχοντας ένα επιμέρους 8-5, καθώς δεν υπήρχε αντίπαλος για να κόψει τον Τσαϊρέλη.

Ήταν ενδεικτικό πως ο διεθνής φόργουορντ είχε φτάσει στους 9 πόντους και αυτό ήταν “ζήτημα” για τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ. Έτσι ο Καταλανός τεχνικός έβαλε στο παρκέ τους Γκιστ και Παπαπέτρου και ο Καλάθης ήταν αυτός που έπαιρνε πρωτοβουλίες στην επίθεση.

Με προσωπικά καλάθια έκανε το 19-22 και ήταν αυτός που έδινε την ώθηση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει με το σκορ στο 24-29, με τον Γκιστ να ευστοχεί σε δίποντο στο τέλος του χρόνου.

Τα προβλήματα που έβαζε ο Προμηθέας στον Παναθηναϊκό ήταν πολλά, κυρίως στην άμυνα. Με 2 τρίποντα των Μέγερι και Μπράουν οι Πατρινοί πήραν το προβάδισμα με 32-31 στο 13’, καθώς οι βοήθειες από πάγκο δεν ήρθαν ποτέ για το Τριφύλλι και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έτρεξαν ένα 8-2.

Ήταν χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι είχαν 5/7 τρίποντα και αυτό ήταν το στοιχείο που δεν μπορούσαν να το ανακόψουν. Παρόλα αυτά οι Παππάς, Βουγιούκας και Παπαπέτρου ανέλαβαν δράση και έδωσαν το προβάδισμα με 32-39 στο 17’, τρέχοντας ένα 7-0 σερί.

Όμως οι 5 προσωπικοί πόντοι του Τσαϊρέλη μείωσαν στους 4 (39-43) στο 18’, με τον Παναθηναϊκό να κάνει κακό αμυντικό παιχνίδι για 2 λεπτά, αλλά το τρίποντο του Παππά στα 30’’ έδωσε την ώθηση στην ομάδα του και σε συνδυασμό με την τάπα του Βουγιούκα στο τέλος του ημιχρόνου έφεραν το 39-46, που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Ο Τόμας ανέλαβε δράση και στο 22’ έκανε το 41-51 και πλην του Καλάθη ήταν ο μόνος αξιόπιστος παίκτης στην επίθεση για τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά η άμυνα είχε βελτιωθεί, καθώς δεν επέτρεψε τα εύκολα καλάθια στον Προμηθέα και σίγουρα ήταν αυτό που έπαιξε ρόλο.

Επίσης οι “πράσινοι” πήραν τον έλεγχο των ριμπάουντ (21 έναντι 20) και με τον Λάνγκφορντ να παίρνει το όπλο του, η διαφορά έφτασε στους 15 (43-58) με τον Αμερικανό άσο να σημειώνει 5 μαζεμένους πόντους.

Παρόλα αυτά ο Προμηθέας με ένα σερί 4-0 μείωσε στους 11, αλλά ο Παπαπέτρου με τρίποντο έκανε το 47-61 στο 28’, αλλά το Τριφύλλι έκανε πολλά λάθη στην άμυνα, καθώς μάρκαραν με τα… μάτια, αλλά στην τελευταία επίθεση των Πατρινών οι Λάνγκοφορντ και Τόμας έκοψαν τους Μπράουν και Σαλούστρο και το στο 3ο δεκάλεπτο οι “πράσινοι” κρατούσαν τη διψήφια διαφορά (50-61), παρόλο που ήταν αρκετά μέτριοι.

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 5-0 και μείωσαν σε 55-61 και τα προβλήματα για τον Παναθηναϊκό έκαναν την εμφάνιση τους. Όμως ένα 4-0 από Λεκαβίτσιους και Παππά έβαλε ξανά το Τριφύλλι στο +10 (55-65) στο 34’, αλλά και πάλι τα πράγματα ήταν ρευστά.

Για δύο λεπτά οι “πράσινοι” έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο σε άμυνα και επίθεση και έδινε την ευκαιρία στους Πατρινούς να βάλουν πολύ δύσκολα στους Πρωταθλητές Ελλάδος. Στο 1:32 πριν το τέλος του αγώνα το σκορ ήταν στο 7 (61-68), με τον Παναθηναϊκό να κρατά έστω και δύσκολα τη διαφορά και τελικά το Τριφύλλι κατάφερε να πάρει τη νίκη με 68-76 και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 24-29, 39-46, 50-61, 68-76

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω