Προς... αποδέσμευση από τον Παναθηναϊκό ο Χαραλαμπόπουλος!

Από μικρή ηλικία ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος κατάφερε να κάνει αρκετό... θόρυβο με την παρουσία του εντός παρκέ. Ο διεθνής φόργουορντ ήταν ο ηγέτης των μικρών Εθνικών ομάδων, δείχνοντας με την εικόνα του εντός παρκέ πως το μέλλον του ανήκει. 

MVP, πολυδιάστατος, σπάνια μπασκετική ευφυΐα, αλλά και χαρακτήρας που ποτέ δεν προκάλεσε αρνητικές συζητήσεις ενώ όλοι οι προπονητές του είχαν να λένε για τη σωστή συμπεριφορά του.

Ο Παναθηναϊκός είδε έγκαιρα το ταλέντο του και τον «έδεσε» στο ΟΑΚΑ. Μετά τα πρώτα βήματα του και τη διαφαινόμενη εξέλιξή του, μέσα από τα παιχνίδια και των Εθνικών ομάδων, υπέγραψε το καλοκαίρι του 2016 νέο ηγεμονικό συμβόλαιο διάρκειας επτά ετών. Παρ' όλα αυτά, στην πορεία τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν τόσο ο παίκτης, όσο και οι «πράσινοι» που προχώρησαν στην μεγάλη επένδυση.

Τα δεδομένα όμως, έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά, όσον αφορά το μέλλον του διεθνή φόργουορντ. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, οι πρωταθλητές Ελλάδος σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποδεσμεύσουν τον 21χρονο φόργουορντ καθώς κρίνεται και από το τεχνικό επιτελείο ότι στην παρούσα φάση δεν είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Το βαρύ συμβόλαιο των 350.000 ευρώ

Ακόμα κι αν μπορούσε να υπάρχει θέση ρολίστα στο ρόστερ του τριφυλλιού, δύσκολα θα μπορούσε ομάδα με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα να να αντέξει για τέτοιο ρόλο, το συμβόλαιο του Χαραλαμπόπουλου καθώς για την προσεχή σεζόν προβλέπεται αμοιβή ύψους 350.000 ευρώ. Το συμβόλαιό του μάλιστα είναι κλιμακωτό προς τα πάνω τις επόμενες χρονιές…

Από τη στιγμή που και ο Πασκουάλ δεν έχει καν σίγουρη θέση για τον νεαρό άσο στη 12άδα, οι σκέψεις του Παναθηναϊκού είναι ολοένα και πιο έντονες για την αποδέσμευση του αθλητή.

Μια λύση που προτιμά και ο ίδιος ο Χαραλαμπόπουλος καθώς κι εκείνος είναι ταλαιπωρημένος από τα συνεχή πήγαινε-έλα και ρόλο δεν μπορεί να βρει. Σημαντική παράμετρος, που αξίζει να σημειωθεί: Παρά το μεγάλο συμβόλαιο που έχει να λαμβάνει, ο 21χρονος φόργουορντ προτιμά να μείνει ελεύθερος και να παίξει σε άλλη ομάδα προκειμένου να προσπαθήσει να κάνει μια νέα αρχή παρά να «καθίσει» πάνω σε ένα συμβόλαιο το οποίο για άλλους αποτελεί ανταμοιβή μιας ζωής.

Παράλληλα, μία ακόμα σημαντική παράμετρος που αφορά και στις δύο πλευρές ακούει στο παράδειγμα «Αντώνης Κόνιαρης». Οι «πράσινοι» είχαν κάνει δικό τους τον νεαρό γκαρντ το καλοκαίρι του 2014, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, όμως το καλοκαίρι του 2016 τον άφησαν ελεύθερο, με αποτέλεσμα ο Κόνιαρης να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ με συμβόλαιο κάτω των 20.000 ευρώ ετησίως. 

Ο τρόπος που διαχειρίστηκαν οι «πράσινοι» το θέμα του νεαρού άσου αποδείχθηκε ο πλέον ορθολογικός και μπασκετικός και έδειξε πως το «τριφύλλι» δεν έχει σκοπό να... κόψει το μπάσκετ στον αθλητή. Παράλληλα, έχει τον Κόνιαρη στα ραντάρ του και μελλοντικά δεν αποκλείεται να ασχοληθεί ξανά μαζί του, όντας πλέον ώριμος και σωματικά και πνευματικά να σηκώσει το βάρος της φανέλας του τριφυλλιού. 

Σε δρόμους παράλληλους βαδίζει και η περίπτωση του Χαραλαμπόπουλου, χωρίς πάντως να είναι σαφές αυτή τη στιγμή ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του αθλητή, με το Λαύριο να έχει αφήσει χώρο στο «3» για εκείνον, αλλά και άλλες ομάδες όπως το Περιστέρι να είναι έτοιμες να τον διεκδικήσουν.

Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές, ξεκαθαρίζει άμεσα το θέμα

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να λήξει πάντως, το θέμα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αυτή τη στιγμή, το πιθανότερο είναι ο παίκτης να αποδεσμευτεί και οι συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης του Παναθηναϊκού και του παίκτη έχουν αυτή ακριβώς τη βάση. 

Είναι ξεκάθαρο βέβαια, ότι από τη στιγμή που το «τριφύλλι» προχωρήσει την σκέψη αυτή και αφήσει ελεύθερο τον Χαραλαμπόπουλο, τότε αρκετές ομάδες θα κινηθούν για την απόκτησή του. Ακόμα κι αν τελικά συμβεί το διαζύγιο, ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την περίπτωση του Έλληνα φόργουορντ και εφόσον διαπιστώσει ότι η εξέλιξή του είναι αυτή που όλοι περιμένουν, δεν αποκλείεται μελλοντικά να ασχοληθεί ξανά μαζί του. Εξάλλου, οι δρόμοι ειδικά σε ό,τι αφορά τους Έλληνες αθλητές από το… πάνω ράφι είναι μετρημένοι και οι προορισμοί πολύ συγκεκριμένοι. 

Και μπορεί άπαντες να έχουν σπεύσει να… καταδικάσουν τον Χαραλαμπόπουλο ως ένα ακόμα αιώνιο χαμένο ταλέντο, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παιδί γεννημένο το 1997, με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και προοπτικής μπροστά του. Αν ο «ΒΧ15» καταφέρει να ανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και βρει ένα ασφαλές περιβάλλον που δεν θα του χαρίσει χρόνο αλλά θα του δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί μέσα από μία μπασκετική διαδικασία, τότε σύντομα μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω