Πήραν... μπρος οι «πράσινες» μηχανές, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του 37ου πρωταθλήματος Ελλάδας. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε συνάντηση με τον Τσάβι Πασκουάλ, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα της νέας σεζόν.

Το «τριφύλλι» συνεχίζει με τον Καταλανό τεχνικό στο «τιμόνι» του, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλη μια σεζόν και μετράει 3/4 κούπες εντός συνόρων, από τότε που ανέλαβε τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Έτσι, ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα... σηκώνει μανίκια για την οργάνωση της «επόμενης μέρας».

Ο Πασκουάλ αναμένεται να ετοιμάσει τις λίστες με τους στόχους του από την αγορά. Μάλιστα, στο ρόστερ θα γίνει ένα «ξεκαθάρισμα». Υπάρχουν συμβόλαια που τρέχουν, υπάρχουν αρκετοί free agents και οι «πράσινοι» θέλουν να δουν πώς θα πορευτούν την σεζόν 2018-2019, να διαπιστώσουν τα κενά που προκύπτουν και να εντοπίσουν τις κινήσεις, που θα πρέπει να κάνουν στο μεταγραφικό παζάρι.

Στην πρώτη συνάντηση, λοιπόν, που ολοκληρώθηκε, επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα που υπάρχει και τέθηκαν οι στόχοι του «αύριο». Με τη συνάντηση αυτή έγινε το άτυπο πρώτο τζάμπολ της ερχόμενης χρονιάς.

Όπως είναι λογικό, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ψάξουν το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Κινούμενοι σε αυτό το πλαίσιο, Γιαννακόπουλος και Πασκουάλ θα συναντηθούν ξανά εντός των επόμενων ημερών.

Φυσικά, το κομμάτι του παζλ, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ, είναι ο Νικ Καλάθης. Ο διεθνής πλέι μέικερ είναι Έλληνας, αποτελεί τον... εγκέφαλο της ομάδας και έχει στα χέρια του μια τεράστια πρόταση από το «τριφύλλι» (6,5 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια). Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το ρόστερ θα είναι τελείως διαφορετικό σε περίπτωση που ο 29χρονος πόιντ γκαρντ αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση, από τον Καλάθη θα ζητηθεί μια άμεση απάντηση, για να αρχίσουν να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους στον «πράσινο» σχεδιασμό. Στο «τριφύλλι» αναμένουν την απάντησή του, στην πρόταση που κατατέθηκε πριν από περίπου 15 ημέρες. Οι δύο πλευρές είχαν επαφές για νέο συμβόλαιο από το περσινό καλοκαίρι, με την τελική πρόταση να γίνεται τελικά κατά τη διάρκεια των ελληνικών πλέι οφ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήθελε την απάντηση του Καλάθη πριν από τους τελικούς με τον Ολυμπιακό, ώστε να είναι έτοιμα τα δεδομένα της «επόμενης μέρας». Στο πολύ σημαντικό ζήτημα δόθηκε μια μικρή παράταση και τώρα θα πρέπει να γίνει λίγη υπομονή, ώστε να δουν στο «πράσινο στρατόπεδο» πού θα καθίσει τελικά η μπίλια στην υπόθεση του εντός παρκέ ηγέτη τους.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω