Μόλις ένα σετ αντιστάθηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Εθνικό. Οι "πράσινοι" έδειξαν το τι μπορούν να κάνουν μόνο στο 3ο σετ, όπου και το πήραν, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν πιο σωστές επιλογές και πολύ λιγότερα λάθη σε άμυνα και επίθεση. Έτσι το Τριφύλλι μπήκε με το αριστερό στην πρεμιέρα της Α1 Ανδρ΄βν, χάνοντας με 1-3 σετ.

Το ματς

Ο Εθνικός ήταν αυτός που πήρε τον έλεγχο του πρώτου σετ και κατάφερε να προηγηθεί με 4-7 με τους φιλοξενούμενους να κρατούν με σχετική ευκολία την πρωτοκαθεδρία και μάλιστα ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (7-11).

Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα με το μπλοκ και αυτό η ομάδα της Αλεξανδρούπολης το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Οι «πράσινοι» έκαναν αρκετά λάθη στην υποδοχή και υπέπεσαν σε αρκετά μπλοκ άουτ, με τον Εθνικό να διατηρεί εύκολα το προβάδισμα (15-20).

Έτσι το πρώτο σετ πήγε στο σύλλογο της Αλεξανδρούπολης με σκορ 17-25, με Το Τριφύλλι να δείχνει ανήμπορο να αντιδράσει στις επιθέσεις των αντιπάλων τους.

Με την έναρξη του 2ου σετ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και προηγήθηκε με 3-2, αλλά ο Εθνικός με ένα σερί 0-6, όχι μόνο πήρε το προβάδισμα, το κρατούσε με άνεση (3-8).

Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και έκαναν συνεχώς λάθη παντού (υποδοχή, άμυνα, μπλοκ, επίθεση) και έτσι οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν συνεχώς το προβάδισμα τους (7-14), με το Τριφύλλι να μην έχει απαντήσεις.

Έτσι η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πήρε διαφορά 10 πόντων (13-23) και ήταν μία ανάσα από την κατάκτηση και του δεύτερου σετ και ήταν πολύ κοντά στο να πάρει και τη νίκη, όπου και το πήρε με 15-25.

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κάνει την… αντεπίθεσή του στο 3ο σετ, ώστε να μη χάσει με κάτω τα χέρια. Έτσι σε σχέση με τα προηγούμενα δύο, οι παίκτες του Ανδρεόπουλου μπήκαν πιο αποφασισμένα στο παιχνίδι και πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα (6-2), βελτιώνοντας την άμυνα.

Μάλιστα οι «πράσινοι» έδειξαν παλμό και με σαφή αλλαγή νοοτροπίας στο παιχνίδι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την πρωτοκαθεδρία (11-5), αλλά ο Εθνικός δεν είχε την τελευταία του λέξη. Με ένα επιμέρους 1-4, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και προσπάθησαν να ξαναμπούν στο σετ.

Όμως το Τριφύλλι βρήκε τις λύσεις που του έλειπαν και ξέφυγε εκ νέου με +5 (17-12), αλλά το σπατάλησε γρήγορα, μιας και οι παίκτες τις ομάδας της Αλεξανδρούπολης μείωσε άμεσα και το μετέτρεψε σε… ντέρμπι. Ένα σερί 5-0 έφερε το ματς στα ίσα, καθώς ο Παναθηναϊκός έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Έτσι από το πουθενά, το ματς απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον, με τον Παναθηναϊκό να παίζει με τεράστιο πάθος και είχαν ένα μικρό προβάδισμα (22-20), αλλά εξανεμίστηκε γρήγορα. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» ήταν μόλις έναν πόντο μακριά (24-23) για να πάρουν το 3ο σετ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά ο Εθνικός έφερε το ματς στα ίσα.

Όμως στο κρίσιμο σημείο μίλησαν οι παίκτες του Τριφυλλιού και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στα σετ σε 1-2, παίρνοντας το 3ο με 26-24.

Με την έναρξη του 4ου σετ ο Εθνικός ήταν αυτός που είχε το προβάδισμα με 2-4, καθώς ο Παναθηναϊκός εμφάνισε ξανά τα ίδια προβλήματα στην υποδοχή. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (4-9) και ήταν φανερό πως είχαν βάλει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κρατούσε εύκολα το προβάδισμα της, καθώς έσπασε εύκολα το μπλοκ του Παναθηναϊκού.

Έτσι το σκορ έφτασε ακόμα και στο +7 (9-16), με τον Εθνικό να ανεβάζει συνεχώς την απόδοση του και να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη διαφορά (13-23) και με αυτόν τον τρόπο πήρε το ματς με 1-3 σετ με το σκορ στο 14-25.

Τα σετ: 17-25, 15-25, 26-24, 14-25

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω