Το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που περιλαμβάνει και το νέο γηπεδικό συγκρότημα του Παναθηναϊκού, φαίνεται πλέον πως μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Kαι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του δημάρχου Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος θα μεταφέρει με κάθε λεπτομέρεια το πώς, πότε και υπό ποία (τελική) μορφή θα λάβει «σάρκα κι οστά», ο μεγάλος πόθος εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού: Η στέγαση όλων των τμημάτων του (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, Ερασιτέχνης) σε μία «Παναθηναϊκή Πολιτεία», που θα ανεγερθεί στην περιοχή του Βοτανικού.

Αναφορικά με το χρηματοδοτικό πλαίσιο, αυτό έπρεπε να διασφαλιστεί από διαφορετικές χρηματοδοτικές «πηγές» και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει εξασφαλιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά μέσω ενός «πακέτου», που προέρχεται από ευρωπαϊκά κι εθνικά ταμεία, αλλά και την Περιφέρεια. Στο όλο πρότζεκτ (όχι μόνο στο γηπεδικό, αλλά συνολικά στη «Διπλή Ανάπλαση») θα «μπουν» η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κι άλλες ευρωπαϊκές πηγές, μέσω προβλεπόμενων προγραμμάτων.

Παράλληλα, έχουν ήδη εγκριθεί 17 εκατ. Ευρώ από την Περιφέρεια για υποστηρικτικά έργα, πέριξ κι εντός των εγκαταστάσεων που αφορούν δρόμους, αποχετεύσεις και λοιπές υποδομές.

Το δε συνολικό κόστος των γηπεδικών εγκαταστάσεων (ποδοσφαιρικό γήπεδο, γήπεδο μπάσκετ, εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, μουσείο Παναθηναϊκού, κτιριακές εγκαταστάσεις) αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 με 170 εκατ. Ευρώ. Χρήματα, που όπως υποστηρίζουν πηγές από το δήμο Αθηναίων, έχουν ήδη διασφαλιστεί.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω