Πριν από λίγες ημέρες, στις 25 Αυγούστου, είχαμε γράψει στο SDNA κομμάτι με τίτλο «Κύριε Δήμαρχε, το καλοκαίρι τελείωσε. Ο Βοτανικός;» Υπενθυμίζαμε στον κόσμο τη δημόσια ραδιοφωνική συνέντευξη του Δημάρχου της Αθήνας κ. Κώστα Μπακογιάννη τον περασμένο Ιούνιο και τη δέσμευσή του σύμφωνα με την οποία έως το τέλος του καλοκαιριού θα ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το μεγάλο πρότζεκτ στον Βοτανικό.

Το καλοκαίρι «έκλεισε» τυπικά χθες, όμως οι ελπίδες του Παναθηναϊκού δεν χάθηκαν. Το αντίθετο. Σύμφωνα με απόλυτα ΕΓΚΥΡΕΣ πληροφορίες μας, συγκεκριμένα από ΠΗΓΕΣ του ΔΗΜΟΥ της Αθήνας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανότατα μέσα στον Σεπτέμβριο, ο κ. Μπακογιάννης θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του που θα κάνουν ευτυχισμένους τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Και αυτό γιατί θα ανακοινώσει τη δημιουργία ενός τεράστιου έργου, μιας Παναθηναϊκής Κυψέλης, στην οποία θα περιλαμβάνονται όλα όσα έχει ζητήσει το τριφύλλι: δηλαδή ποδοσφαιρικό γήπεδο, γήπεδα-εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη αλλά ΚΑΙ γήπεδο μπάσκετ.

Ένα πολύ μεγάλο έργο για την Αθήνα, η «Διπλή Ανάπλαση», το κόστος του οποίου θα ξεπερνάει τα 150 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάσει κοντά στα 200 εκατ. ευρώ! Το πιο σημαντικό είναι ότι οι πηγές χρηματοδότησης έχουν ΒΡΕΘΕΙ καθώς και ότι το έργο έχει θωρακιστεί νομικά αφού η απόφαση του κ. Μπακογιάννη και της ομάδας του είναι ότι δεν πρέπει επ΄ουδενί να πειραχθεί το Προεδρικό Διάταγμα. Άρα είναι προφανές ότι το γήπεδο μπάσκετ θα κατασκευαστεί εκτός ΠΔ. Με δυο λόγια έχουν καταλήξει σε λύση ΠΔplus!

 

Τι μας είπαν οι ΠΗΓΕΣ

του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Πάμε λοιπόν να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά όλα όσα συγκεντρώσαμε. Επαναλαμβάνω καθώς αυτό είναι το πιο σημαντικό, ότι αυτά προέρχονται από ΠΗΓΕΣ του Δήμου της Αθήνας, δηλαδή από ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στον Κώστα Μπακογιάννη και γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες καθώς και όσα έρχονται.

1. Τι έχει γίνει στο χρονικό διάστημα των καλοκαιρινών μηνών;

«Όλο το καλοκαίρι μια πολύ μεγάλη ομάδα ανθρώπων δούλεψε –και δουλεύει- εντατικά για να δέσει το πρότζεκτ. Όχι μόνο τεχνικά, πολεοδομικά αλλά και χρηματοδοτικά. Η ομάδα του κ. Μπακογιάννη είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία».

2. Γιατί δεν έχει προβεί, όπως είχε δεσμευθεί, ο Δήμαρχος σε ανακοινώσεις μέσα στο καλοκαίρι;

«Ο Δήμαρχος της Αθήνας θέλει προτού ανακοινώσει οτιδήποτε να έχει δέσει το έργο 1000%. Δεν θέλει να ρισκάρει το παραμικρό. Όταν θα είναι έτοιμος θα το πράξει»

3. Πότε θα είναι έτοιμος;

«Σύντομα. Ελπίζουμε πολύ σύντομα»

-     Δεν αποκλείεται δηλαδή αυτό να συμβεί και μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Είπαμε πολύ σύντομα. Χρειάζεται ελάχιστο χρόνο ακόμη για να ολοκληρώσει η ομάδα τη δουλειά της»

4. Οι πηγές χρηματοδότησης έχουν βρεθεί;

«Ναι, έχουν βρεθεί τα λεφτά για την υλοποίηση του έργου. Πρέπει όμως να «δεθεί» 100% με ένα χρηματοδοτικό εργαλείο. Αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχει μόνο ένα ταμείο. Όταν δηλαδή τραβάς χρήματα από πολλά ταμεία είτε ευρωπαϊκά είτε εθνικά είτε διαφόρων υπουργείων. Με δυο λόγια στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνει μία μίξη χρηματοδοτικών πηγών»

5.  Ποιο θα είναι το συνολικό κόστος του έργου;

«Περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ. Σωστότερα 150-200 εκατ. ευρώ»

6. Το έργο που θα ανακοινωθεί θα καλύπτει τα αιτήματα του Παναθηναϊκού; Δηλαδή εκτός από ποδοσφαιρικό γήπεδο και εγκαταστάσεις-γήπεδα του Ερασιτέχνη, θα υπάρχει γήπεδο μπάσκετ;

«Η προσπάθεια που κάνει ο Δήμαρχος είναι να παρουσιάσει ένα συνολικό πλαίσιο το οποίο θα καλύπτει τα αιτήματα του Παναθηναϊκού»

7. Το γήπεδο μπάσκετ θα κατασκευασθεί εντός ΠΔ; Θα «πειραχθεί» δηλαδή το υπάρχον Προεδρικό Διάταγμα;

«Η μεγάλη μας δύναμη είναι το Προεδρικό Διάταγμα. Πρόκειται για ένα από τα πλέον ώριμα έργα στην Επικράτεια και όπως αντιλαμβάνεστε αυτό το ατού δεν πρέπει να το απολέσουμε»

-     Άρα το γήπεδο μπάσκετ θα κατασκευασθεί εκτός Προεδρικού Διατάγματος, σε όμορο οικόπεδο…

«Λίγη υπομονή πρέπει να κάνετε. Πολύ σύντομα θα έχετε απαντήσεις από τον ίδιο τον κ. Μπακογιάννη σε όλα τα ερωτήματά σας…»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω