Πρόθεση του Δήμου Αθηναίων εξακολουθεί να είναι να συμπεριληφθεί και γήπεδο μπάσκετ στο σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης, όπως αναφέρεται στην Live Sport.

Ο Κώστας Μπακογιάννης και οι συνεργάτες του θέλουν το πλάνο που θα επιλεγεί τελικά για το πρότζεκτ του Βοτανικού να είναι νομικά «οχυρωμένο» απέναντι σε οποιαδήποτε προσφυγή που θα έθετε σε κίνδυνο την υλοποίησή του ή έστω θα το καθυστερούσε σημαντικά. Άλλωστε οι Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Hines φέρονται να ασκούν πιέσεις για να προχωρήσει το έργο εντός του άτυπου χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί.

Ο Δήμος καλείται να βρει μια κοινή συνισταμένη ανάμεσα στις απαιτήσεις των χρηματοδοτών για έναρξη των έργων το συντομότερο δυνατό και την επιθυμία που εκφράστηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για μια Παναθηναϊκή Πολιτεία, που θα «στεγάζει» όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά παράλληλα το μπάσκετ και τον Ερασιτέχνη. Η λύση που είχε παρουσιάσει στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη προέβλεπε ανέγερση πρώτα του ποδοσφαιρικού γηπέδου, που είναι και η πιο χρονοβόρα κατασκευή, αναζητώντας ταυτόχρονα την τροποποίηση του νόμου για να «χωρέσει» και γήπεδο μπάσκετ στη Διπλή Ανάπλαση. Μάλιστα αν αυτό δεν ήταν εφικτό, είχε δεσμευτεί πως θα αναζητούσε λύση για το μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο.

Σε πρώτη φάση η αναζήτηση έκτασης για γήπεδο μπάσκετ χωρίς κίνδυνο προσφυγών έπεσε στο κενό. Γι’ αυτό και ο Δήμος έχει εστιάσει αυτή τη στιγμή να προχωρήσει σε πρώτη φάση το θέμα του ποδοσφαιρικού γηπέδου, καθώς θέλει να φανεί συνεπής στις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει συνάψει, προκειμένου να μη βρεθεί αντιμέτωπος με αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ. Όμως ο Κώστας Μπακογιάννης λέγεται πως αναζητεί λύσεις και για το μπάσκετ και τον Ερασιτέχνη, παρότι δεν δεσμεύεται από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω