Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για τον Βοτανικό καλό θα ήταν να τα δούμε από μια ψύχραιμη και αντικειμενική ματιά.

Δε λέμε, μια Παναθηναϊκή πολιτεία θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο για τον σύλλογο αλλά αν (στην παρούσα φάση) δεν γίνεται πρέπει να διαλύσουμε τα πάντα όλα; Και τι εννοούμε με αυτό. Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή το αβαντάζ να έχει ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο είναι απολύτως θωρακισμένο και με λίγα λόγια αν δοθεί το ΟΚ να μπουν αύριο το πρωϊ οι μπουλντόζες.

Για όσους έχουν μελετήσει το προεδρικό διάταγμα της Διπλής Ανάπλασης ΔΕΝ περιλαμβάνει χώρο για κλειστό γήπεδο μπάσκετ και οποιαδήποτε προσπάθεια ένταξής του θα ακύρωνε μονομιάς ότι έχει κερδηθεί από το 2013. Μετά το έργο θα ήταν πάλι ανοικτό σε προφυγές, καθυστερήσεις κτλ.

Εξαρχής η λύση του όμορου οικοπέδου ήταν η πιο ασφαλής και πραγματικά απορούμε πως μπήκε σαν σκέψη να πειραχθεί η Διπλή Ανάπλαση με το όποιο μεγάλο ρίσκο υπήρχε. Ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια έχει μεγάλη ανάγκη για ποδοσφαιρικό γήπεδο και σε δεύτερο βαθμό για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Αυτά τα δύο λοιπόν προσφέρονται με το υπάρχον προεδρικό διάταγμα και μάλιστα με γήπεδο 40.000 θέσεων και όχι 28.000 για να χωρέσει αναγκαστικά ένα εξίσου πιο μικρό γήπεδο μπάσκετ.

Το γήπεδο μπάσκετ μπορεί να συμφωνηθεί σε δεύτερο βαθμό με έναν άλλο νόμο του κράτους και να πάρει και αυτό τον δρόμο του. Άλλωστε δεν επήγει το κλειστό μην τα ξαναλέμε, γήπεδο έχουμε στο ΟΑΚΑ το οποίο μάλιστα πριν δύο χρόνια ο ,τυπικά ακόμα, ιδιοκτήτης της ΚΑΕ το είχε ζητήσει από την κυβέρνηση για ιδία χρήση.

Όσον αφορά την εκμετάλλευση των εμπορικών χρήσεων και τον τρόπο εισόδου της ΠΑΕ στο γήπεδο, πάλι την απάντηση μας την δίνει το προεδρικό διάταγμα όπου λέει ότι την εκμετάλλευση των εμπορικών χρήσεων θα τις έχει εκείνος που θα χρηματοδοτήσει το έργο. Τότε η χρηματοδότηση θα γινόταν με ίδια κεφάλαια από τον Παναθηναϊκό, τώρα όμως κατά πως φαίνεται την χρηματοδότηση θα την αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων. Ο Παναθηναϊκός θα χρησιμοποιεί το γήπεδο όπως και ο Ολυμπιακός το Καραϊσκάκη και θα μπορεί να εκμεταλλεύεται οτιδήποτε αφορά το εσωτερικό του γηπέδου. Σε αυτό το σημείο όμως και όσο δεν έχουμε επίσημες ανακοινώσεις δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τελικά θα έχει λαμβάνειν και ο Παναθηναϊκός από τις εμπορικές χρήσεις.

Τα πάντα πρέπει και θα γίνουν όπως έχουν υπογραφεί στο προερδικό διάταγμα του 2013 γιατί οποιαδήποτε αλλαγή στέλνει ξανά το όλο πρότζεκτ στην αφετηρία. Από εκεί και πέρα η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη πρέπει να διαπραγματευτεί όσο δυνατόν περισσότερα πράγματα για τον Σύλλογο με την δημοτική αρχή και τον Κώστα Μπακογιάννη...

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω