http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Η αλήθεια είναι ότι όσες ώρες και να περάσουν δεν μπορείς να χωνέψεις αυτό που συνέβει στη Βιτόρια, αυτό που συνέβη για πολλοστή φορά από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Ένας Παναθηναϊκός ανεπίδεκτος μαθήσεως που δεν έμαθε απολύτως τίποτα από την περσινή σεζόν αλλά και από τα πρόσφατα φιλικά (βλέπε Ούνιξ). Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, το συγκεκριμένο άρθρο θα έχει δύο σκέλη και το αγωνιστικό και το εξωαγωνιστικό. Αυτό που τραβάει ο Παναθηναϊκός είναι μια μίξη και των δύο και θα ήταν άσκοπο να ρίξουμε το φταίξιμο μόνο σε ένα από τα δύο.

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Ο Παναθηναϊκός και φυσικά ο Πασκουάλ, δεδομένου πάντα του μπάτζετ και το τονίζω αυτό, αποφάσισαν να επενδύσουν στην ποσότητα φέτος αντί της περσινής ποιότητας. Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι αποκαρδιωτικό καθώς ο Παναθηναϊκός έχασε δεδομένα σε ποιότητα, εμπειρία και προσωπικότητα για μια φαινομενική και υποτιθέμενη ποσότητα. Δυστυχώς οι Μπουρούσης και Τζέιμς αντικαταστάθηκαν με παίκτες με πολύ χαμηλότερο ταβάνι που δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε τα μισά από αυτά που προσέφεραν οι ίδιοι πέρσι. Έχουμε φτάσει και στο σημείο να λέμε ότι λείπει ο Φελντέιν (άκουσον άκουσον) επειδή ο Ντένμον είναι μέχρι στιγμής κατά πολύ κατώτερός του.

Μπορεί λοιπόν ο Πασκουάλ σωστά να σκέφτηκε ότι πρέπει να επενδύσει σε ποσότητα δεδομένων των πολλών παιχνιδιών αλλά η ποσότητα χωρίς ποιότητα είναι δώρο άδωρο. Από ότι φαίνεται λοιπόν μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός βασίζεται ξανά το πολύ σε 7 παίκτες. Χαρακτηριστικά χτες οι λεγόμενοι 5 βασικοί ( Καλάθης, Παππάς, Ρίβερς, Σίνγκλετον, Γκιστ) έβαλαν 79 από τους 84 πόντους της ομάδας. Αυτό λοιπόν τα λέει όλα και δείχνει ότι οι περισσότερες από τις μεταγραφές που έγιναν δυστυχώς δεν μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό στο απαιτητικό επίπεδο της Ευρωλίγκα. Το να περιμένει απλά ο Παναθηναϊκός πότε και αν θα ξυπνήσουν χάνοντας το τρένο στη βαθμολογία είναι μάλλον άσκοπο.

ΛΑΘΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Για μία ακόμη χρονιά ο Παναθηναϊκός δεν έκανε σωστό σχεδιασμό και αυτό το πληρώνει. Άφησε γυμνή τελείως την γραμμή των ψηλών του και παραγέμισε στη θέση του 4. Ασχέτως αν ο Γκιστ μπαίνει σε σχήματα στο 5 ο άνθρωπος είναι 4 και μαζί με τους Σίνγκλετον, Γκάμπριελ, Μήτογλου και σε κάποια σχήματα τον Αντετοκούνμπο, μιλάμε για πέντε παίκτες. Λίγο υπερβολή λοιπόν και το λάθος έγκειται στην περίπτωση του Γκάμπριελ. Δεδομένης της απόκτησης και του Θανάση και του Μήτογλου που θέλει χρόνο ήταν λάθος η απόφαση για παραμονή του Γκάμπριελ στην ομάδα και σε αυτή την περίπτωση ανεξαρτήτου μπάτζετ το λάθος βαραίνει τον Πασκουάλ.

ΑΛΛΑΓΗ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΜΕ ΨΗΛΟ.. ΧΤΕΣ

Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει τύχη στη συνέχεια της Ευρωλίγκα απαιτείται να κάνει αλλαγές όσο το δυναντόν συντομότεραστο ρόστερ του. Η πρώτη αλλαγή που πρέπει να γίνει χτες είναι του Γκάμπριελ με πεντάρι για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός  να αποκτήσει δύναμη μέσα στο ζωγραφιστό. Ήδη η ομάδα έχει βγει στην αγορά και κοιτάει παίκτες που θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα πράγματα από ότι ο Γκάμπριελ. Παίκτες αξιόλογοι υπάρχουν και το θέμα είναι να υπάρξει και η ανάλογη διάθεση για οικονομική επένδυση. Το αν θα γίνει ανταλλαγή του Γκάμπριελ με κάποιο άλλο ψηλό ή όχι είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Επόμενος υποψήφιος προς αποχώρηση είναι ο Μάρκους Ντένμον. Ο Αμερικανός άφησε πίσω του τα εντυπωσιακά και ελπιδοφόρα παιχνίδια του στην προετοιμασία και παρουσιάζεται σκιά του εαυτού του. Δεδομένα θα του δοθεί λίγος χρόνος ακόμα μήπως καταφέρει και αφυπνιστεί και μετά θα παρθεί οριστική απόφαση για αλλαγή του.

ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Όταν θες να κάνεις ένα διπλό σε μια δύσκολη έδρα κόντρα σε μια Ισπανική ομάδα το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να παίξεις άμυνα και να κρατήσεις χαμηλά το σκορ έτσι ώστε να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου για νίκη. Αν πας το παιχνίδι να το πάρεις από την επίθεση το πιθανότερο είναι να μην τα καταφέρεις εκτός αν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να βάλεις 90+ πόντους. Όταν λοιπόν δέχεσαι 85 πόντους πολύ απλά δεν έχεις παίξει άμυνα καθόλου στο παιχνίδι και αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Κάτι που επίσης επαναλαμβάνεται προκαλώντας πλέον πολύ αρνητική εντύπωση είναι ο τρόπος που ο Παναθηναϊκός χάνει τα εκτός έδρας παιχνίδια του. Τι άλλο θέλεις για να κερδίσεις ένα παιχνίδι που προηγείσαι με 5 πόντους 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του; Πώς είναι δυνατόν να χάνεις και αυτό το παιχνίδι; Αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι που πέντε παίκτες σου ήταν διψήφιοι και είχες 50% στα σουτ τριών πόντων ποιο θα κερδίσεις; Και εδώ βέβαια πρώτος που ευθύνεται είναι ο προπονητής που δεν έχει καταφέρει να αλλάξει το τσιπάκι στους παίκτες και να κερδίζουν τα παιχνίδια. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δείχνουν να φοβούνται να κερδίσουν το ματς όταν αυτό πλησιάζει στο τέλος του και κάνουν τα πάντα μέχρι να το χάσουν. Προφανώς και αν συμβεί μια φορά μπορείς να το αποδώσεις στην τύχη αλλά όταν αυτό έχει γίνει άπειρες φορές τότε υπάρχει δεδομένα πρόβλημα το οποίο ακόμα δεν έχει λυθεί. Κάποτε λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός είχε κόμπλεξ όταν έπαιζε απέναντί μας και πάμε να δημιουργήσουμε και εμείς κόμπλεξ με τα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν μπορεί απλά ομάδες όπως ο Ερυθρός Αστέρας για παράδειγμα να έχουν παραπάνω διπλά από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια.

Η ΣΧΕΣΗ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΟΡΘΑ

Τραβάει χρόνια αυτή η κολώνια με την Ευρωλίγκα και λύση δεν βρίσκεται δυστυχώς. Ο Παναθηναϊκός ακόμα και σε χρονιές που είχε ομαδάρα και τεράστιο μπάτζετ δεχόταν χτυπήματα αλλά τότε μπορούσε να τα αντικρούσει τις περισσότερς φορές.  Την τελευταία πενταετία ο Παναθηναϊκός χτυπάται αλύπητα από την Ευρωλίγκα και τους διαιτητές χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Είναι δεδομένο ότι η Ευρωλίγκα έχει θέμα με τον Παναθηναϊκό και το έχει δείξει ξεκάθαρα τόσα χρόνια. Το θέμα είναι τι κάνει ο Παναθηναϊκός για όλο αυτό.

Η επιλογή αντιμετώπισης του προβλήματος με πρωτοσέλιδα και σόσιαλ μίντια δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην αντιμετώπιση του προβλήματος και μάλλον κάνει χειρότερα τα πράγματα. Υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσεις την κατάσταση και είναι ξεκάθαροι.

* Φτιάχνεις ομάδα να μπορεί να κερδίζει και τους διαιτητές. Και όταν λέμε ομάδα εννοούμε σοβαρή επένδυση. Με Ντένμον, Γκάμπριελ κτλ δεν έχεις καμία μα καμία τύχη σε αυτή την μάχη.

* Κάθεσαι και κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση με τον Μπερτομέου και προσπαθείς μια και καλή να λύσεις το πρόβλημα αφού φυσικά αναγνωρίσεις και παραδεχτείς και τα δικά σου λάθη στην όλη διαχείρισή του με τα χρόνια.

* Αποχωρείς από την διοργάνωση μια και καλήμη δεχόμενος να συμμετάσχεις άλλο σε μια παρωδία που μόνο κακό στην ομάδα.

Αυτές είναι οι μοναδικές λύσεις που υπάρχουν στο τραπέζι και δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν εφαρμόζεται καμία. Το να κλαίμε σαν την χήρα κάθε φορά που μας αδικούν δεν αρμόζει σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Όπως τίποτα δεν προσφέρει το να υπερκαλύπτουν τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας σου οι "ομορφιές" της Ευρωλίγκα. Αρκετά το κουβεντιάσαμε τόσα χρόνια το συγκεκριμένο θέμα και λύση δεν έχει δοθεί. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ! Είσαι Παναθηναϊκός και πρέπει να σε σέβονται και όχι να σε αντιμετωπίζουν σαν ομάδα της γειτονιάς. Αν δεν αλλάξει αυτό μαζί με την αγωνιστική επένδυση ο Παναθηναϊκός δεν θα καταφέρει ποτέ να προκριθεί σε ένα φάιναλ φορ.

Υ.Γ Το στοχευμένο πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ και αφού πετάξαμε την χθεσινή ευκαιρία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετά το πέρας των πρώτων 9 αγωνιστικών να τρέχουμε και να μην φτάνουμε. Αυτό θα δημιουργήσει έξτρα πίεση και βάρος στην ομάδα η οποία πήγε φανερά ανέτοιμη σε αυτό τον αγωνιστικό γολγοθά.

Υ.Γ.1 Ο Θανάσης γιατί δεν αγωνίζεται περισσότερο ενώ έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει; Χτες δεν χρειαζόταν;

Υ.Γ.2 Ο κόσμος με το φετινό ρεκόρ στα διαρκείας  έδειξε ότι στηρίζει διοίκηση και ομάδα σε δύσκολους καιρούς αλλα επιτέλους περιμένει και το αντίστροφο. Περιμένει αυτή την έστω μικρή αύξηση του μπάτζετ που ακόμα δεν έχει έρθει. Αυτή που θα σε καταστήσει ανταγωνιστικό και εκτός ΟΑΚΑ και θα σου δώσει περισσότερες πιθανότητες για το φάιναλ φορ.

Υ.Γ.3 Πολύ ύπουλο και δύσκολο το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ και θέλει μεγάλη προσοχή καθώς μιλάμε για νοκ άουτ παιχνίδι με ότι αυτό συνεπάγεται για τους στόχους της χρονιάς.

Υ.Γ.4 Εξίσου κομβικό είναι πλέον και το παιχνίδι στο ΣΕΦ όπου εκεί κρίνονται άπαντες!

 

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω