http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Καλησπέρα στην μπασκετική παρέα του Trifillakia.gr... Σας είχα υποσχεθεί ότι από φέτος θα τα λέμε πολύ πιο συχνά από αυτή εδώ τη στήλη που απέκτησε πλέον και όνομα. Ρουα... Ματ θα λέγεται πλέον η δική μας μπασκετική γωνία και δεν θα μπορούσε άλλωστε να μην ταιριάζει ο τίτλος με τις κινήσεις που έκανε φέτος ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του με το αρχικό στάδιο στο ΟΑΚΑ ενώ αυτές τις μέρες βρίσκεται στη γενέτειρα του Διαμαντίδη για το βασικό στάδιο μέχρι και τις 10/9 όπου και θα επιστρέψει στη βάση του. Να υπενθυμίσουμε ότι από την απουσία απουσιάζουν οι διεθνείς Καλάθης, Παππάς και Αντετοκούνμπο όπως και οι τραυματίες Λεκαβίτσιους Γκιστ.

Η ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Ο Πασκουάλ έχτισε την ομάδα με παίκτες της φιλοσοφίας του γεμίζοντας τη φαρέτρα του με παίκτες διαφορετικών χαρακτηριστικών που μπορούν να υποστηρίξουν όλο το εγχειρίδιο συστημάτων του που πραγματικά είναι πάρα πολλά και ικανά να κουμπώσουν σε ότι συνθήκη απαιτηθεί μέσα στη χρονιά. Είναι μάλιστα τόσο γεμάτο το ρόστερ του Παναθηναϊκού  που ενώ λείπει μια πεντάδα που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και βασική αυτό δεν φάνηκε στα πρώτα δύο φιλικά ξεμουδιάσματος με Περιστέρι και Καστοριά.

Ο Καταλανός προπονητής του Παναθηναϊκού δοκιμάζει καθημερινά στις προπονήσεις πάρα μα πάρα πολλά συστήματα προσπαθώντας να κάνει τους παίκτες του να τα αφομοιώσουν. Δεν το λες και εύκολο πράγμα να μπορείς να αποστηθίσεις καμιά 100αριά συστήματα και παραλλαγές και παράλληλα να τα εφαρμόσεις στο 100%. Αυτό απαιτεί χρόνο, πολλές ώρες προπόνησης και παιχνιδιών έτσι ώστε να αποκτήσει η ομάδα χημεία  και μετά να βγάλει αυτά που περιμένει ο προπονητής της στο παρκέ.

Είναι αλήθεια ότι θα δούμε σχήματα που τρομάζουν τους αντιπάλους και θα τους πνίγουν στην άμυνα όπως είδατε για παράδειγμα στα στιγμιότυπα του φιλικού με την Καστοριά όπου υπήρξε σχήμα που ο Σίνγκλετον και ο Γκάμπριελ αγωνίστηκαν στο 3 με Μήτογλου στο και Βουγιούκα με Όγκαστ στη θέση 5. Αυτά τα σχήματα είναι ιδανικά για αμυντικές καταστάσεις και θα κατεβαίνει ο Ρίβερς στο 2 με τον Καλάθη στο 1.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ξέρω ότι αγωνιάτε να μάθετε πως πάνε τα νέα αποκτήματα της ομάδας στις πρώτες προπονήσεις ή αν υπάρχει κάποια έκπληξη από τους παλιούς παίκτες που δεν την περιμέναμε. Ο παίκτης λοιπόν που έχει αφήσει μέχρι στιγμής τις καλύτερε εντυπώσεις είναι ο Μάρκους Ντένμον. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο ορισμός του επαγγελματία που έχει καταλάβει σε ποια ομάδα έχει έρθει και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να καθιερωθεί. Γρήγορος με δολοφονικό σουτ, διάθεση στην άμυνα κάνει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να τρίβουν τα χέρια τους που τον απέκτησαν. Αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς θα είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς.

Κεφάλαιο Ματ Λοτζέσκι μια που για τον Αμερικανό μπομπερ του Παναθηναϊκού αγωνιούν οι περισσότεροι φίλοι. Να πω λοιπόν ότι από όσα μαθαίνω ο Λοτζέσκι είναι μια χαρά σχετικά με τον περσινό τραυματισμό του και μέρα με τη μέρα ανεβάζει ρυθμούς ακολουθώντας ένα ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης που έχουν καταρτίσει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Στόχος άλλωστε όλων είναι ο Ματ να είναι απόλυτα έτοιμος όταν θα αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια και ο ένας μήνας που μεσολαβεί θα τον επαναφέρει στην κατάσταση που πρέπει. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Λοτζέσκι από τα τέλη Απριλίου δεν ξαναπάτησε στα παρκέ και μια τόσο μεγάλη απουσία από προπονήσεις αν δεν προσεχτεί μπορεί να επιφέρει τραυματισμούς όπως τραβήγματα και θλάσεις.

Πολύ θετικά έχουν μπει στις προπονήσεις οι Ντίνος Μήτογλου και Ζακ Όγκαστ. Ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας το πολύ δυνατό του σουτ από τα 6,75 και στο χθεσινό φιλικό με την Καστοριά ήταν ο καλύτερος παίκτης πετυχαίνοντας 18 πόντους. Ο Ντίνος έχει πολλά προσόντα και με την πολύ δουλειά του προπονητικού επιτελείου αλλά και του ίδιου θα εξελιχθεί σε ένα σημαντικό κεφάλαιο της ομάδας. Όσο για τον Ζακ Όγκαστ; Μιλάμε για έναν πολύ αθλητικό και δυνατό παίκτη με μακρά άκρα που ναι μεν θέλει δουλειά για να παίξει σε τοπ επίπεδο αλλά έχει πολύ καλή αίσθηση του πικ εν ρολ ενώ είναι πολύ δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες και στο ριμπάουντ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟ ΠΟΥΛΕΝ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πασκουάλ ζήτησε να παραμείνει στο ρόστερ για φέτος. Να σημειώσουμε ότι είναι ο μοναδικός από τους ταλαντούχους μικρούς που έμεινε φέτος και δεν πήγε δανεικός. Αν δεν έχετε ήδη καταλάβει σε ποιον αναφέρομαι, αυτός είναι ο 18χρονος Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Ο Πασκουάλ τον πιστεύει πάρα πολύ και για αυτό άλλωστε δεν προχώρησε και σε προσωρινό αντικαταστάτη του Λεκαβίτσιους και θα του δώσει τις ευκαιρίες που πρέπει μέσα στη χρονιά. Ο μικρός έχει βαλθεί με την μέχρι τώρα παρουσία του σε προπονήσεις και φιλικά να τον βάλει ασπροπρόσωπο αφού παρουσιάζεται εντυπωσιακός για την ηλικία του αφήνοντας πολλές ελπίδες για το μέλλον εφόσον φυσικά συνεχίσει την σκληρή δουλειά.

Υ.Γ Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ενισχυθεί δημοσιογραφικά το μπασκετικό τμήμα του Trifillakia.gr για να συνεχίσετε να μαθαίνετε πρώτοι για όσα συμβαίνουν στον εξάστερο.

Υ.Γ.1 Την Δευτέρα 11/09 αναμένεται ένας μεγάλος διαγωνισμός από τη σελίδα μας για εσάς για αυτό μείνετε συντονισμένοι.

Υ.Γ.2 Περιμένω να τα σχόλιά σας μέσω Disqus για να αρχίσουμε να ξαναζεσταινόμαστε όπως παλιά. Είμαι εδώ να απαντήσω σε ότι θέλετε.

 

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω