http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Καλημέρα στην παρέα... Προτίμησα να αφήσω κάποιες ώρες να περάσουν μετά το στραπάτσο από τον Αστέρα γιατί η αλήθεια είναι ότι το μυαλό ήταν πολύ θολωμένο για να μπορέσω να αποτυπώσω τις όποιες σκέψεις και προβληματισμούς μου. Το χειρότερο δε από όλα είναι ότι δεν μου έκανε καμία εντύπωση αυτό που έβλεπα στο παρκέ. Λίγο μπάσκετ να γνωρίζει κάποιος θα μπορούσε να δει ότι το ματς που θα φάει τη σφαλιάρα έρχεται. Στο μπάσκετ δεν μπορείς να κοροϊδέψεις κανένα και αν είσαι χειρότερος θα χάσεις. Έτσι έγινε και στο ΟΑΚΑ που έβλεπες έναν Παναθηναϊκό να σέρνεται και να δείχνει ανήμπορος επί 40 λεπτά να δηλώσει παρών σε ένα ματς με υποδεέστερο αντίπαλο.

Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με τα αγωνιστικά θέματα του παιχνιδιού γιατί ούτε νόημα έχει ούτε και ουσία αφού ο Παναθηναϊκός πολύ απλά δεν έπαιξε μπάσκετ. Επιπλέον χαμένος ήταν και ο Τζόρτζεβιτς που βέβαια τι να κάνει και αυτός με τις λύσεις που διαθέτει.Εγώ προσωπικά το μόνο που χρεώνω στον προπονητή είναι οι επιλογές του στους Σέρβους. Πάβλοβιτς και Κούζμιτς είναι παίκτες που δεν κάνουν για τον Παναθηναϊκό, ενώ θεωρώ υπερβολικό το 1 εκ ευρώ που δίνουμε στον Ραντούλιτσα για παίκτη που είναι ένας από τους χειρότερους σέντερ που έχω δει σε κατάσταση άμυνας. Δεν νοείται να παίζεις στον Παναθηναϊκό και όσα βάζεις να τα τρως πίσω.

Πάμε όμως στο προκείμενο και στα μελλούμενα. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση αγωνιστικά και ...εξωαγωνιστικά και θα το εξηγήσω στη συνέχεια. Το είχαμε πει και εμείς και από την ομάδα ότι σε αυτό τον όμιλο ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάει για το πλεονέκτημα έδρας. Το θλιβερό όμως είναι ότι παρά τις φωνές μας επί μήνες η διοίκηση δεν έκανε το παραμικρό για να επιβεβαιώσει αυτό το πρέπει. Όταν όλες οι ομάδες του ΤΟΠ 16 ενισχύονται και εσύ το παίζεις ντίβα νομίζοντας ότι είσαι πανίσχυρος θα το πληρώσεις. Και ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε ακριβά με μια ήττα που ενδεχομένως θα του κοστίσει το πλεονέκτημα έδρας και θα τον βάλει σε πολύ μεγάλους μπελάδες ακόμα και για την πρόκριση. Και δεν είναι μια ήττα που σε πετάει εκτός αλλά η εικόνα και το υλικό του Παναθηναϊκού που δεν σου δίνει ελπίδες για κάτι παραπάνω.

Θέλετε λοιπόν να δούμε από τι αποτελείται αυτό το "πλήρες" ρόστερ; Ας το πιάσουμε γραμμή γραμμή για να είμαστε και πιο ακριβείς. Στην περιφέρεια λοιπόν πληρώσαμε ένα κάρο λεφτά τον Νικ Καλάθη. Δεν θα εξετάσω αν αξίζει τα λεφτά που παίρνει ή είναι υπερβολικά γιατί τον Καλάθη τον θεωρούσα απαραίτητο στην ομάδα στην μετα Διαμαντίδη εποχή. Τον κακομοίρη τον Νικ όμως τον έχουμε διαλύσει με τον χρόνο που παίρνει μέχρι στιγμής. Παίζει με σπασμένο δάχτυλο ενώ προχθές έπαιξε με τενοντίτιδα στον ώμο. Δεύτερος άσσος πολύ κακώς για εμένα λογίζεται ο 35χρονος Διαμαντίδης. Ο Μήτσος στην τελευταία του χρονιά θα έπρεπε να έρχεται ως τρίτη λύση για να δίνει ποιοτικά λεπτά εκεί που χρειάζεται. Παρόλα αυτά ο Μήτσος παίζει κοντά στα 25 λεπτά ανα ματς και ακόμα κρεμόμαστε από πάνω του για να μας δείξει τον δρόμο. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι κάτι δεν δουλεύει σωστά. Τρίτο οργανωτή φυσικά δεν έχουμε καθώς μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μποχωρίδη δεν μπήκε κανείς στον κόπο να πάρει έναν παίκτη. Αλλά και με την επιστροφή του Λευτέρη δεν μπορεί να περιμένει κανείς θαύματα από ένα παίκτη που ακόμα δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει και προέρχεται από μεγάλο τραυματισμό. Πάμε και στα δυάρια που το καλοκαίρι πήραμε ένα λαχείο τον Φελντέιν αλλά έχουμε βαλθεί να τον κάνουμε πρώτο δυάρι. Λησμονάτε πολλοί ότι ο Φελντέιν είναι ένας παίκτης που αμοίβεται με 270.000 δολλάρια ετησίως και θα έπρεπε να είχε επικουρικό ρόλο στον Παναθηναϊκό και όχι να παίζει 38 λεπτά όπως χτες και να περιμένουμε όλοι να βάζει το κάθε σουτ που επιχειρεί. Επίσης, δεδομένης και της κοιλιάς που περνάει, ξεχνάτε πολλοί ότι ο Δομινικανός γκαρντ παίζει ασταμάτητα στην κυριολεξία από τον Σεπτέμβριο του 2014. Για το βασικό μας δυάρι τον Παππά δεν έχουμε πολλά να πούμε καθώς η φετινή χρονιά λόγω του τραυματισμού του αναμενόταν κάπως έτσι. Μόνο εμείς το βλέπαμε και αυτό;

Πάμε στη γραμμή 3 όπου εκεί είναι και το μεγαλύτερο ξεγύμνωμα του Παναθηναϊκού. Είναι να απορείς για ποιο λόγο αποκτήθηκε ο Πάβλοβιτς από τον Παναθηναϊκό με βάσει όσα δείχνει τόσους μήνες. Ναι μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ αλλά οι πληροφορίες από Σερβία ότι το καλοκαίρι ήταν έτοιμος να σταματήσει το μπάσκετ έπρεπε να προβληματίσουν διοίκηση και προπονητή. Πήρε πολλές ευκαιρίες και όμως είναι ακόμα εδώ. Για ποιο λόγο μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος; Για το έτερο τριάρι τι να πούμε; Τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό και δεν έχει βελτιωθεί στο ελάχιστο. Δείχνει ότι όχι μόνο δεν θα μπορέσει ποτέ να σταθεί ως πρώτος στην ομάδα αλλά δεν ξέρω αν μπορεί και ως δεύτερος. Το ότι είναι Έλληνας τον σώζει στην παρούσα φάση αλλά δεν ξέρω αν θα τον σώσει το καλοκαίρι. Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν έχει το περιθώριο να έχει στο ρόστερ του "λίγους" παίκτες ακόμα κι αν είναι Έλληνες. Τώρα για τον Χαραλαμπόπουλο τι να πούμε; Καταρχήν πρέπει να αποφασίσουν ποια είναι η θέση αυτού του παιδιού γιατι υπάρχει μια σύγχιση. Θα μείνει στο 3 ή θα πάει στο 4; Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάει δανεικός να πάρει χρόνο συμμετοχής για να βελτιωθεί. Σε τόσο κοντό ρόστερ δεν χωράει ο Βασίλης γιατί ήδη στερούμαστε ποιότητας και λύσεων. Αν αποφασίσουν να γίνει ένα ρόστερ σαν της Ρεάλ τότε ναι θα μπορούσε να είναι ο 11ος ή 12ος παίκτης.

Στη γραμμή 4 έχουμε τη μία κολώνα της ομάδας που είναι ο Γκίστ. Ήδη όμως έχει έναν τραυματισμό και κινδυνεύει και αυτός να "καεί" από την υπερβολική χρησιμοποίησή του. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον το έταιρο 4 ο Φώτσης δεν παίρνει πλέον πολύ χρόνο λόγω ηλικίας και δεύτερον γιατί ο Αμερικανός αναγκάζεται να τραβηχτεί και στο 5 αφού και εκεί υπάρχει τρύπα μεγάλη. Επίσης απορώ γιατί ένας παίκτης 34 χρονών και με βάσει τη φετινή συνεισφορά του και μόνο πρέπει να αμείβεται με 1,1 εκ ευρώ το χρόνο στερεύοντας το μπάτζετ από επιπλέον προσθήκες.

Στη γραμμή 5 έχουμε φτάσει τη δεδομένη στιγμή να είναι καλύτερος ψηλός μας ο Παπαγιάννης. Καλώς έμεινε το παιδί γιατί έχει πολύ ταλέντο αλλά η δομή της γραμμής αυτής έτσι όπως την αποφάσισαν δεν τον βοηθάει καθόλου. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να δώσει 1 εκ στον Ραντούλιτσα για πρώτο ψηλό γνωρίζοντας όμως τι παίκτη παίρνει. Έναν παίκτη με πλούσιο επιθετικό ταλέντο αλλά τελείως φτωχό στο αμυντικό κομμάτι. Επιπλέον η ευκολία που κάνει τα φάουλ τον εμποδίζει από το να προσφέρει παραπάνω ποιοτικά λεπτά στο παρκέ. Τι έκανε ο Παναθηναϊκός για να προστατέψει αυτή την επένδυση; Πήρε τον Κούζμιτς. Δηλαδή έκανε μια τρύπα στο νερό. Όσο φιλότιμος και να είναι αυτός ο παίκτης δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό. Κάποτε ο Θανάσης είχε χρυσοπληρώσει τον Γιαφτόκας αλλά τον έφαγε ο πάγκος γιατί ήταν ένα κούτσουρο απελέκητο. Ε το ίδιο είναι και ο Κούζμιτς με μια μεγάλη διαφορά. Τότε είχαμε την πολυτέλεια να είναι στον πάγκο ο Γιαφτόκας ενώ τώρα δεν γίνεται αυτό το πράγμα αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Τι χρειάζεται από εδώ και πέρα; Να καταλάβουν τα λάθη τους στη διοίκηση και έστω και στο και πέντε να τα διορθώσουν. Αλλά πρέπει να τα διορθώσουν πραγματικά και όχι με πασαλείματα για τα μάτια του κόσμου. Μερικές φορές νομίζω ότι λησμονάνε σε ποιο κόσμο απευθύνονται. Αυτουνού του κόσμου λοιπόν πόνεσαν τα ματάκια του προχθες και για αυτό έφυγε από το 35'. Τι να κάτσει να δει άλλωστε; Ένα ερείπιο που φοράει αυτή τη φανέλα με τα 6 αστέρια; Η γκρίνια ήταν πιο έκδηλη από ποτέ στο ΟΑΚΑ και η αλήθεια είναι ότι δεν τον αδικώ τον κόσμο. Στήριξε την νέα προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012 και με το παραπάνω κατανοώντας όλα τα προβλήματα. Αλλά τώρα βρισκόμαστε στο 2016 και ο Παναθηναϊκός αγνοεί τη λέξη Φάιναλ Φορ και ο κόσμος έχει μάθει τον Παναθηναϊκό εκεί και όχι να περιορίζεται εντώς των τειχών. Αλλά και εντός δεν πάμε και καλύτερα έτσι; Με ένα κύπελλο τελείωσε η περσινή σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έχει τεράστιο πρόβλημα στον 1 στο 3 και στο 4-5. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να τη δουν όλοι κατάματα εφόσον επιθυμούν να αντιστρέψουν την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αλλά αυτές οι λύσεις δεν πρέπει να είναι συμπληρωματικές από το πανέρι αλλά ποιοτικοί παίκτες. Παίκτες τύπου Φάρμαρ, Παπανικολάου κτλ. Αν έρθουν τέτοιας ποιότητας παίκτες όλα γίνονται. Αν όχι αντε και του χρόνου. Είναι η στιγμή που η διοίκηση πρέπει να κοιτάξει κατάματα με ειλικρίνεια τον κόσμο και να του δείξει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και όχι ΜΕ ΛΟΓΙΑ αν θέλει τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο. Ο κόσμος έχει αρχίσει και ξενερώνει πολύ άσχημα και όσο και αν θέλει να στηρίξει αυτό θα αρχίσει να φαίνεται στην πορεία.

Επόμενο ματς πολύ δύσκολο με τον Άρη καθώς και ο Καλάθης δεν προπονήθηκε αφού υποφέρει από τενοντίτιδα. Εμείς καλούμε ακόμη μια φορά τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα και να γεμίσει το γήπεδο περιμένοντας παράλληλα τις κινήσεις της διοίκησης για να δούμε τι θα περιμένουμε και για φέτος...

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω