http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Περηφάνεια αλλά και κρίμα! Αν ήθελα να αποτυπώσω με δύο λέξεις τα συναισθήματά μου μετά την χθεσινοβραδυνή εκπληκτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπαρτσελόνα των 40 εκατομμυρίων, θα χρησιμοποιούσα τις δύο αυτές λέξεις.

Το βασικό ερώτημα είναι αν θέλουμε να δούμε το δέντρο της χθεσινής εμφάνισης που είναι ένα ατυχές αποτέλεσμα ή το δάσος της φετινής προσπάθειας που κόντρα σε πολλά εμπόδια από το καλοκαίρι και μολονότι είναι ακόμα στην αρχή της, δείχνει ότι με πολύ δουλειά και φυσικά κάποια έξτρα βοηθήματα θα αποδώσει καρπούς.

Είναι απορίας άξιο του τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια όταν βλέπουμε μια ομάδα με συνολικό μπάτζετ περίπου 5 εκ ευρώ να εμφανίζεται πολύ πιο ανταγωνιστική από ομάδες του παρελθόντος με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Ο Παναθηναϊκός του Δημήτρη Διαμαντίδη, του Φραγκίσκου Αλβέρτη και του Γιώργου Βόβορα εμφανίζει εικόνα πραγματικού συνόλου με αρχή μέση και τέλος και το βασικότερο με Παναθηναϊκή νοοτροπία. Είναι μεγάλο κρίμα που αυτή η προσπάθεια δεν έχει την βοήθεια που πρέπει οικονομικά για να μπορέσει να απογειωθεί. Και είναι κρίμα να βλέπεις την υπερπροσπάθεια αυτών των παιδιών και να ξέρεις ότι παλεύουν με λογιστικά νούμερα για το αν θα κάνουν μια μεταγραφή ακόμα.

Ο Παναθηναϊκός χτες στη Βαρκελώνη έπαιξε, παρόλες τις απουσίες του πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πολύ όμορφο μπάσκετ κόντρα σε μια ομάδα που οικονομικά δεν μπορεί να την δει. Μια ομάδα χωρίς βασικό οργανωτή, χωρίς τον Μποχωρίδη, που έχασε τον Σάικς πολύ νωρίς με τραυματισμό και τον Παπαπέτρου με 5 φάουλ στο μέσο του τέταρτου δεκαλέπτου. Λάθη έγιναν και ομαδικά και ατομικά και οι λεπτομέρειες κόστισαν στο ροζ φύλλο του αγώνα όπως η απώλεια τρεις φορές μεγάλων διαφορών που είχαν οικοδομηθεί αλλά και στιγμιαίες αποφάσεις παικτών που όμως ήταν σε κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από την απώλεια του ριμπάουντ με πρωταγωνιστές τους Παπαγιάννη και Καλάθη στο 73-72. Είναι πραγματικά τουλάχιστον περίεργο πως ένας παίκτης ύψους 2,21 δεν μπορεί να καθαρίσει ένα πολύ εύκολο ριμπάουντ και χωρίς να είναι η μοναδική περίπτωση στο παιχνίδι που ο Παπαγιάννης φάνηκε να έχει και έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού.

Ο Γιώργος Βόβορας το έψαξε πολύ χτές και το πήγε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε και ακόμα και κάποια λάθη στη διαχείριση των παικτών δεν μπορούν να αλλάξουν την εικόνα μιας πολύ καλής τακτικής και πνευματικής προετοιμασίας του παιχνιδιού στο οποίο μάλιστα ο Παναθηναϊκός πήγε πολυταξιδεμένος και χωρίς προπόνηση. Αυτό που εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω είναι η εμμονή του στο δίδυμο Ουάιτ-Παπαγιάννη όπου δεν δούλευε και όποτε έμπαινε μέσα βοηθούσε στην απώλεια των διαφορών που είχαμε κερδίσει. Ένα ερώτημα είναι γιατί σε αυτό το παιχνίδι στην ουσία παροπλίστηκαν οι Μπέντιλ και Όγκαστ που σίγουρα θα μπορούσαν να δώσουν βοήθεια στην μηδενική παραγωγή πόντων του Παναθηναϊκό μέσα στο ζωγραφιστό.

Δύο παίκτες που πρέπει να πάρουν τα εύσημα κατά την άποψή μου είναι οι Φόστερ και Σαντ Ρος. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ φλερτάρει με τον τίτλο του λαχείου της μεταγραφικής περιόδου καθώς η σταθερότητά του, η δουλειά στην προπόνηση, η νοοτροπία του και τα φυσικά και τεχνικά του χαρακτηριστικά, τον καθιστούν για την ώρα την κορυφαία μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Ας μην ξεχνάμε ότι ο παίκτης είναι μόνο 25 ετών και φέτος κάνει το step up στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκα. Όσο για τον Κουβανό είναι η πρώτη του πινελιά της ποιότητάς του μετά από ένα μήνα ταλαιπωρίας και χωρίς προπονήσεις. Ο Σαντ Ρος πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι βασικό κομμάτι της φετινής ραχοκοκκαλιάς και θα πρέπει να πάρει χρόνο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα για να δείξει το 100% του και φυσικά να χρησιμοποιείται όπως είναι και όχι όπως βαπτίζεται.

Στο προκείμενο, ο Παναθηναϊκός είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται βασικό οργανωτή και τον χρειαζόταν και όταν είχε τον Τζάκσον. Η ομάδα ξεκινάει από τον άσσο και όσο καθυστερεί να έρθει τόσο η ομάδα θα πετάει ευκαιρίες βαθμών σαν την χθεσινή και θα μένει απλά στην τίμια Παναθηναϊκή προσπάθεια. Επιπλέον θα πρέπει να παρθεί απόφαση για τον Ουάιτ ο οποίος δείχνει εκτός τόπου και χρόνου και μας κάνει να απορούμε αν ήρθε ο ίδιος ή κάποιο φάντασμά του. Ο Γουίτινγκτον αν δεν κάνω λάθος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος αν και στην αγορά υπάρχουν λύσεις.

Υ.Γ Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού Νικ Καλάθης μου προκάλεσε άσχημη εντύπωση όταν δυο φορές πήγε και "χάλασε" τις οδηγίες του Βόβορα στους παίκτες σε κρίσιμα σημεία όπως και ότι στο τέλος με το ματς να έχει κριθεί έκανε επίθεση. Απαράδεκτος Νικ!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω