http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Καλημέρα και καλό καλοκαίρι στην παρέα μια που πλέον έχουμε μπει στην καρδιά αυτού του περίεργου καλοκαιριού όχι μόνο για τα αγωνιστικά θέματα αλλά και για όλη την ανθρωπότητα.

Ο Παναθηναϊκός μετά τα τεράστια κύματα που προκάλεσε η σε λάθος τάιμινγκ απόφαση του ιδιοκτήτη του να σταματήσει την ενεργή ενασχόλησή του με τον σύλλογο, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και με μπροστάρηδες επί των αγωνιστικών θεμάτων τα δικά μας παιδιά τον Μήτσο και τον Φράγκι να σχηματίσουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Το δυναμικό μπατζετ εσόδων εξόδων δεν βοηθάει πολύ με αποτέλεσμα περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να έχουν έρθει να χάθηκαν λόγω του ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τη δυνατότητα να μπαίνει σε πληστηριασμούς και να παζαρεύει τα ποσά των συμβολαίων.

Πριν προχωρήσω στα του σχεδιασμού κάνω μια μικρή παρένθεση. Ακούω και διαβάζω έφυγε ο Γιαννακόπουλος από τον Παναθηναϊκό κτλ. Αν μιλήσουμε για τον Ερασιτέχνη πράγματι ο  Γιαννακόπουλος αποχώρησε με τη μάνα του λόχου να έχει νέο πρόεδρο. Μέχρι και τα γραφεία άλλωστε που είχε μισθώσει για ΚΑΕ και Ερασιτέχνη ξενοικιάστηκαν αφού μόλις χθες ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοίνωσε τη νέα στέγη των γραφείων στην Λεωφόρο. Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση πάντως είναι να λέγεται ότι αποχώρησε και από το μπάσκετ. Θεμιτό δικαίωμά του να αποχωρήσει και από εκεί αλλά όσο του ανήκουν οι μετοχές αυτός είναι ο ιδιοκτήτης. Το δεν βάζω χρήμα είναι τελείως διαφορετικό από το πουλάω και αποχωρώ.

Πάμε λοιπόν στον μέχρι τώρα σχεδιασμό που σε συνδυασμό με το διαθέσιμο μπάτζετ κρίνεται κατά τη γνώμη μου ορθολογικός και ενθαρρυντικός. Ο Παναθηναϊκός δείχνει για πρώτη φορά τα τόσα χρόνια να χτίζεται με πιο σύγχρονο τρόπο και απαλλαγμένος από βαρίδια που είχε στο ρόστερ του. Ο σχεδιασμός του Γιώργου Βόβορα είναι αποκλειστικά προσηλωμένος στην κάλυψη των αναγκών της ομάδας και σε παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν τα πλάνα του. Όποιος δεν μπορεί απλα δεν έχει θέση σε αυτή την προσπάθεια χωρίς συναισθηματισμούς φιλίες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Ακόμα είναι θολό το τοπίο αν ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί με 6 ή 7 ξενους τη νέα σεζόν και είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε για να το εξακριβώσουμε. Η έλευση του Όγκαστ βοήθησε σε πρώτη φάση να μην ψαχνόμαστε για 8 ξενους και να υπάρχει ανισορροπία ανάμεσα στα ρόστερ Ευρωλίγκα και Basket League. Μια που ξεκίνησα από τον Όγκαστ θα περιμένω να εξακριβώσω τη βελτίωση που ακούγεται ότι έχει παρουσιάσει τα τελευταία δυο χρόνια όπου αγωνίστηκε σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το δικό μας και σε μια ομάδα με ίσως την πιο βαριά φανέλα στην γείτονα χώρα. Στο δικό μου το μυαλό τον είχα ιδανικό για τις θέσεις 2-3 στο 5 αλλά το δικό μου το μυαλό τον έχει τον Παναθηναϊκό με αλλά μπάτζετ και όχι την κατάσταση που βιώνει φέτος.

Στην παρούσα φάση λοιπόν καλείται να συμπληρώσει τη θέση 5 με τον Παπαγιάννη έχοντας επικουρική βοήθεια για λίγα λεπτά και από τους Μήτογλου και Μπεντιλ. Το αν θα δουλέψει αυτό το σχήμα δεν το ξέρω καθώς θα έχουν μεγάλο ανταγωνισμό από τις άλλες ομάδες αλλά είναι σίγουρο ότι πρέπει ο Παπαγιαννης να κάνει ένα βήμα μπροστά μαζί με τον Μήτογλου. Σημαντική επιτυχία είναι και το συμβόλαιο που ήρθε ο Όγκαστ καθώς μέχρι πριν δυο μήνες είχε βγει στην αγορά και ζητούσε 900 χιλιάρικα.

Εκεί που ο Παναθηναϊκός δείχνει να δυσκολεύεται μέχρι στιγμής είναι στην κάλυψη της θέσης του βασικού πλέι μέικερ της ομάδας. Ο αντικαταστάτης του Καλάθη ακόμα δεν έχει βρεθεί καθώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και με τον Λορέντσο Μπράουν αλλά και τώρα με τον Νικολά Λαπροβίτολα που παραμένει ακόμα αλυσοδεμένος από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ουδείς ξέρει ακόμα αν και πότε θα τον αποδεσμεύσει. Το σίγουρο είναι ότι μεταξύ Παναθηναϊκού και παίκτη υπάρχει μια προφορική συμφωνία περίπου στα 750 χιλιάρικα αλλά αυτό δεν λέει και τίποτα. Ο παίκτης θα έχει το γενικό κουμάντο και αυτό είναι κάτι που τον εξιτάρει καθώς στη Ρεάλ ένιωσε μη σημαντικός αφού ήταν Τρίτη λύση πίσω από Καμπάτσο και Γιουλ. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να περιμένει για πολύ ακόμα γιατί μετά θα μείνει χωρίς λύσεις στην πιο κομβική θέση του σχεδιασμού του. Η εβδομάδα που έρχεται μοιάζει να είναι τελεσίδικη όσον αφορά την υπομονή που θα επιδείξει για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο πρώτος μου σοβαρός ενδοιασμός έχει να κάνει με την απόκτηση ή μη αναπληρωματικού ποιντ Γκαρντ πίσω από τον βασικό που κάποια στιγμή θα έρθει. Και ενώ το πλάνο που επικοινωνούνταν αφορούσε δυο παίκτες στη θέση 1 και μάλιστα με δίδυμο που να δένει μεταξύ του, ξαφνικά μετά την απόκτηση του Σαντ Ρος αρχίσαμε να διαβάζουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα πάει σε απόκτηση αναπληρωματικού άσσου καθώς ο Σαντ Ρος θα είναι εκείνος που θα καλύψει τη συγκεκριμένη θέση. Επειδή δεν προσγειωθήκαμε χτες στον πλανήτη μπάσκετ, ο Σαντ Ρος είναι ένας παρά πολύ καλός point forward αλλά σε καμία περίπτωση point guard. Είναι ένας παίκτης που κάνει παρά πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και μπορεί να μαρκάρει στις θέσεις 1-4 αλλά οι βασικές θέσεις που χρησιμοποιείται είναι το 3-2. Είναι άλλο λοιπόν να λέμε δεν έχουμε λεφτά για δεύτερο ασσο και άλλο να πάμε να το δικαιολογήσουμε βαφτίζοντας τον Σαντ Ρος ασσο ενώ δεν είναι. Ολοκληρώνοντας για τον Ρος θέλω να πω ότι πιθανότατα θα είναι η πιο κομβική τη νέα σεζον και ο πιο σημαντικός κρίκος της αλυσίδας. Μου θυμίζει παρά πολύ την μεταγραφή του Σισκάουσκας ο οποίος επίσης είχε τον χαρακτηρισμό του point forward. Παρεπιπτόντως τότε ο Ζοτς είχε στελεχώσει τη θέση 1 με Διαμαντίδη - Βουγιανιτς δείγμα του ότι οι δυο άσσοι είναι απαραίτητοι.

Και αν στη θέση 2 ο Παναθηναϊκός δείχνει στα χαρτιά πολύ πιο πλήρης και δυνατός από πέρσι με την προσθήκη Νεντοβιτς και Φόστερ, το επόμενο κενό που δείχνει να υπάρχει είναι στη θέση του βασικού πάουερ φοργουορντ και στον αντικαταστάτη του Τόμας. Αφού δεν προχώρησε του Ουίτινγκτον ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να κοιτάξει και αλλού αναμένοντας και το τελικό μπατζετ. Το βασικό ερώτημα που έχει να κάνει εδώ είναι αν ο παίκτης που θα έρθει θα είναι καθαρό 4, παίκτης που θα κατεβαίνει και στο 3 ή παίκτης που θα ανεβαίνει και στο 5. Αυτή την απάντηση θα την δώσει και η τελική απόφαση για το που θα υπολογίζεται τον περισσότερο χρόνο ο Σαντ Ρος. Είναι αυτονόητο ότι αν ο παίκτης παίξει κατά κύριο λόγο στη θέση του ο Παναθηναϊκός χρειάζεται καθαρό τεσσάρι ή τεσσάρι που μπορεί να βοηθήσει και στο 5 για ένα διάστημα.

Υ.Γ Από ότι μαθαίνω το ενδιαφέρον από το fund είναι σοβαρό και έχει προχωρήσει στο επόμενο στάδιο με την ευχή να ολοκληρωθεί και η ομάδα να αλλάξει χέρια. Περισοτερα προσεχώς...

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω