http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Λένε πολλές φορές ότι και χίλια δίκια να έχεις, φτάνει ένας λάθος τρόπος για να τα χάσεις όλα μαζί. Αυτό ακριβώς κάνει και ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια με την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός φωνάζει δικαιολογημένα αλλά φωνάζει απλά για να το κάνει καθώς δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό.

Βασικά μπορεί να κάνει αν ο, τυπικά ακόμη, ιδιοκτήτης του σκάσει 20 μυριάκια για τις ρήτρες που υπάρχουν αλλά εδώ η ομάδα αφήθηκε στο έλεός της λες και είναι λογιστικό βιβλίο θα βρεθούν τα 20 εκατομμύρια; Ας είμαστε σοβαροί λοιπόν και ας σταματήσουμε αυτό το θέατρο του παραλόγου κάθε χρόνο με την Ευρωλίγκα και τον Μπερτομέου.

Ναι ο Παναθηναϊκός είναι η πιο αδικημένη ομάδα στην διοργάνωση, ναι τα έσοδα είναι της πλάκας, ναι δεν υπάρχει η οικονομική διαφάνεια που θα έπρεπε, ναι μαγειρεύονται αποτελέσματα, ναι μας έχουν κατασφάξει τα κοράκια χρόνια και χρόνια. Σαν Παναθηναϊκός όμως τι έκανες και τι κάνεις για να προστατεύσεις το κύρος του Συλλόγου; Μέχρι το 2011 οι μοναδικοί Παύλος και Θανάσης έχωναν και ξαναέχωναν χρήμα και ότι περίσσευε το πέταγαν επιδεικτικά και στα μούτρα τους. Οι ηγέτες του Παναθηναϊκού όσο και αν απείλησαν κι αυτοί αρκετές φορές διάλεξαν τον δρόμο αυτόν κρατώντας τον Παναθηναϊκό ανάμεσα στους ισχυρούς του αθλήματος.

Να μου πεις πρέπει να τα σκάς για να έχεις την μεταχείριση που σου αρμόζει; Φυσικά και όχι αλλά δεν σου φταίει κανένας που ενώ τα ήξερες όλα αυτά πήγες και υπέγραψες ένα ισχυρότατο συμβόλαιο για 10 ολόκληρα χρόνια. Από τη στιγμή που το έκανες εκεί τελείωσαν όλα. Αν θες να φύγεις θα κάνεις υπομονή και θα φύγεις, εφόσον αξίζει να φύγεις, όταν πραγματικά θα μπορείς να το κάνεις. Το να στήνεται αυτό το πανηγυράκι κάθε χρόνο τη μόνη ζημιά που κάνει είναι στον ίδιο τον σύλλογο. Και το τονίζω ξανά ότι ο Παναθηναϊκός αν θα αποχωρήσει από τη διοργάνωση θα πρέπει να το κάνει μόνο αν εξετάζοντας όλες μα όλες τις παραμέτρους αξίζει να το κάνει. Κανείς δεν αφήνει μια διοργάνωση που παίζουν οι καλύτεροι από ένα καπρίτσιο και από μια υπόθεση εργασίας ότι κάποια στιγμή η FIBA θα είναι ο δυνατός παίκτης. Ακόμα και έτσι να είναι αυτό δεν είναι της παρούσης και χρειάζεται αρκετό χρόνο για να πάρει σάρκα και οστά.

Δεν μπορεί ένας οργανισμός σαν τον Παναθηναϊκό να γίνεται συνεχώς αντικείμενο αρνητικής συζήτησης για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Ο Παναθηναϊκός για τα επόμενα πέντε τουλάχιστον χρόνια θα είναι κάτοικος Ευρωλίγκας και η διοικούσα επιτροπή θα πρέπει να βρεί τρόπο να εξομαλύνει τις διαταραγμένες σχέσεις. Σε ένα τσακωμό δεν φταίει ποτέ και πάντα ο ένας και είναι αλήθεια ότι και εμείς τροφοδοτήσαμε πολλές φορές με λάδι το ήδη αναμμένο φυτίλι. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην προχωράει το σχεδιασμό του επειδή 22 Ιουνίου δεν είχε αποφασίσει σε ποια διοργάνωση θα έπαιζε. Αυτά είναι ερασιτεχνικά και ασόβαρα πράγματα.

Όσον αφορά τα του σχεδιασμού ο Παναθηναϊκός σαν σκελετό τον έχει έτοιμο όπως έτοιμες έχει και τις περιπτώσεις για κάθε θέση και μπάτζετ. Ο Φόστερ είναι ουσιαστικά παίκτης του Παναθηναϊκού αλλά ακόμα είμαστε πολύ πίσω καθώς έχει ξεκληριστεί όλη η περιφέρεια. Είναι τραγικό και ντροπιαστικό να ακούς ότι για τον βασικό σου πόιντ γκαρντ έχεις ταβάνι τα 700.000 ευρώ. Εύχομαι να μην ισχύει αυτό γιατί αλλιώς ο Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα ο Βόβορας θα έχουν πολύ δύσκολο έργο στο σχεδιασμό και στο να παρουσιάσουν μια ανταγωνιστική ομάδα που δεν θα είναι του κλώτσου και του μπάτσου στην επόμενη Ευρωλίγκα. Η λογική λέει, αν δεν μας βρει πάλι καμιά απρόοπτη συμφορά, ότι μετά την σημερινή τυπική παραμονή της ομάδας στην Ευρωλίγκα, ένα ένα τα θέματα θα αρχίσουν να τρέχουν γιατί ο χρόνος μας κυνηγάει.

Υ.Γ Ψηλά για τη θέση "4" είναι οι Γουίτινγκτον και Ουάιτ με τον πρώτο να φαίνεται για την ώρα ότι είναι η προτίμηση του Βόβορα καθώς και μεγαλύτερο ταβάνι έχει και περισσότερα πράγματα κάνει μέσα στο παρκέ.

Υ.Γ.1 Ψηλά για τη θέση του σέντερ είναι ο Λαντρί Νοκό όπως έχουμε αποκαλύψει εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν είναι ο μόνος. Ο Βόβορας θα πάει σε παίκτη που θα συμπληρώνει τον Παπαγιάννη και θα κάνουν το τέλειο δίδυμο.

Υ.Γ.2 Ο Παπαπέτρου θα είναι ο νέος αρχηγός  της ομάδας και νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι είναι ο κατάλληλος. Καλό θα ήταν να γίνει και η επέκταση του συμβολαίου του όσο πιο νωρίς γίνεται.

Υ.Γ.3 Αυτό το "φεύγω¨σε τι διαφέρει από εκείνο του Γιάννη Βαρδινογιάννη που πάρκαρε τις μετοχές σε δικηγορικό γραφείο ή εκείνο του Γιάννη Αλαφούζου το 2017; Και οι τρεις τράβηξαν την πρίζα και δεν έφυγαν ποτέ παραμένοντας απλά θεατές. Άλλωστε δεν υπάρχει καμία αποχώρηση όταν έχεις μετοχές στην κατοχή σου.

Υ.Γ.4 Ο καθένας μπορεί να κοστολογεί το προϊόν του όσο επιθυμεί και ο Παναθηναϊκός όντως αξίζει πάνω από 25 εκ ευρώ αλλά στο χώρο του μπάσκετ με τα λίγα έσοδα όχι 25 ούτε 5 δεν θα δώσει κάποιος για να αγοράσει ακόμα και το πιο ισχυρό brand name. Επομένως όλο αυτό δεν υπάρχει λόγος και να συντηρείται εκτός αν επιθυμεί ο σύλλογος να σέρνεται μέχρι κάποιος να εμφανιστεί και να τον ζητήσει.

Υ.Γ.5 Πολλά μπράβο στην ΑΕΚ που κατάφερε και απέκτησε τον δικό της χώρο και στο μπάσκετ, κάτι που με κάνει να αναρρωτιέμαι τι λάθος γίνεται με εμάς. Δεν μπορεί να φταίει πάντα το κακό κράτος. Εδώ δεν καταφέραμε να μισθώσουμε για 49 χρόνια ούτε το ΟΑΚΑ που ήταν και η αρχική σκέψη.

Υ.Γ.6 Μια τοποθέτηση από τον Μάνο Παπαδόπουλο στον κόσμο που αγωνιά και είναι στο σκοτάδι θεωρώ ότι πρέπει να γίνει και ειδικά σε αυτό τον κόσμο που στήριξε όσο τίποτα το συγκεκριμένο τμήμα ακόμα και αν δεν συμφωνούσε με πολλά που έβλεπε από το 2012 και μετά.

Υ.Γ.7 Κάποιους ανθρώπους που τους στήριξε ο κόσμος ακόμα και αν δεν συμφωνούσε σε πολλά μαζί τους, αρκεί ένα live streaming και μόνο τρεις λέξεις για να διαγραφούν όλα από μέσα σου. Ο Παναθηναϊκός είναι ότι πιο ιερό υπάρχει και είναι πάνω από πρόσωπα και διοικήσεις.

Υ.Γ.8 Το θέμα της Διπλής Ανάπλασης προχωράει όπως θα έπρεπε να προχωρήσει από την αρχή χωρίς να το βάλει σε κίνδυνο. Ήταν εκτός λογικής να πειραχτεί έστω και ένα χιλιοστό και ο Παναθηναϊκός να ξεκινήσει πάλι από την αρχή να παλεύει με προσφυγές και καθυστερήσεις. Ο Παναθηναϊκός πρέπει και θα αποκτήσει ποδοσφαιρικό γήπεδο και εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη γιατί εκεί υπάρχει η μεγάλη ανάγκη. Το γήπεδο μπάσκετ μπορεί να έρθει σε δεύτερο χρόνο με ένα νεό νομοθέτημα που θα το εξασφαλίζει στο 100%. Δεν βρίσκω κανένα λόγο στην πρεμούρα να γίνει και το γήπεδο μπάσκετ να τιναχτεί στον αέρα όλη η Διπλή Ανάπλαση ή και να γίνουν γήπεδα μικρότερης χωρητικότητας. Όλοι μας θέλουμε μια Παναθηναϊκή Πολιτεία αλλά αν δεν μπορεί να γίνει δεν θα διαλύσουμε όλα τα υπόλοιπα.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω