http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Καλησπέρα στην παρέα, καλοκαίρι λοιπόν και μετά την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό μπαίνουμε στην αγαπημένη μας περίοδο που δεν είναι άλλη από την μεταγραφική.

Ο Παναθηναϊκός είναι στην αναμονή για το θέμα του προπονητή παρόλα αυτά ο σχεδιασμός και το πλάνο έχει ήδη καταρτιστεί για πρώτη φορά τόσο νωρίς και αυτό από μόνο του είναι θετικό γεγονός. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε ο προγραμματισμός αργούσε χαρακτηριστικά να γίνει ενώ και η στόχευση σε παίκτες ήταν διαφορετική από ότι δείχνει επιτέλους να είναι φέτος.

Σε αυτό το σημείο θέλω να πληροφορήσω ότι ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια δεν δούλευε καθόλου το scouting του με αποτέλεσμα να περιμένει μόνο από προτάσεις ατζέντηδων να κάνει μεταγραφές. Από φέτος λοιπόν το τμήμα σκάουντινγκ οργανώθηκε και έχει ήδη εντοπίσει τους στόχους του για κάθε θέση που έχει ανάγκη η ομάδα. Και εννοείται ότι δεν υπάρχει μια επιλογή για κάθε θέση αλλά αρκετές περιπτώσεις που θα εξεταστούν ιεραρχικά.

Μία από αυτές τις κινήσεις λοιπόν ήταν και η απόκτηση του Ουάιλι από την Γκραν Κανάρια. Ο Παναθηναϊκός και ο Πιτίνο τον είχαν βάλει από πολύ νωρίς στο μάτι και βλέποντας έναν παίκτη με αρκετές ικανότητες αλλά και εξαιρετικό potential ability, έσπευσαν να τον υπογράψουν προλαβαίνοντας έτερους μνηστήρες αλλά και αύξηση του κασέ του.

Ο Ουάιλι είναι ένας παίκτης σε εξαιρετική ηλικία, πολύ γρήγορος και αθλητικός και με καλό σουτ από τα 4-5 μέτρα. Το τρίποντο δεν το δοκιμάζει και αυτό ίσως είναι ένα θέμα αν θέλουμε να τον κατεβάσουμε στο 4. Αν πάντως ψάχνουμε την θέση του θα έλεγα ότι είναι στο 4,5. Έχει εξαιρετική αντίληψη του pick n roll, πράγμα που σημαίνει ότι θα ταιριάξει γάντι με τον Καλάθη που είναι μανούλα στο να ταϊζει τέτοιους παίκτες.

Ο πρώην σέντερ της Κανάρια είναι ο ιδανικός για 2ος ψηλός σε μια ομάδα. Ένας παίκτης που δεν θα περιμένεις τα πάντα από αυτόν και που θα τον βοηθήσεις σταδιακά να ανέβει και να φτάσει κάποια στιγμή στο επίπεδο του βασικού ψηλού. Για αυτό τον λόγο και το γράφω τώρα που είναι πολύ νωρίς και για να μην έχουμε πάλι γκρίνιες μέσα στη σεζόν, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να αποκτήσει βασικό ψηλό. Δεν νοείται τριπλέτα με Ουάιλι, Παπαγιάννη και Βουγιούκα αν θες φέτος να κάνεις το κάτι παραπάνω από πέρσι. Όλοι συμπαθούμε τον Ίαν και μπορεί να μείνει να βοηθάει όπου χρειαστεί καθώς η χρονιά θα είναι μεγάλη. Όλοι συμπαθούμε τον Παπαγιάννη και βλέπουμε το ταλέντο του, όμως αυτή τη στιγμή στο επίπεδο της Ευρωλίγκα και ηλικιακά είναι για 3ος ψηλός σε ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού. Σε δυο χρόνια ενδεχομένως θα είναι πολύ πολύ καλύτερος αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει πότε θα είναι έτοιμος κάθε νέος παίκτης μην παίρνοντας στο διάστημα κάποιον καλύτερο. Και όταν μιλάω για βασικό ψηλό μιλάω για παίκτη του εκατομμυρίου, όσα πετάγαμε τα τελευταία χρόνια για το συμβόλαιο του Γκιστ. Τίποτα παραπάνω.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω